Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella kolme uutta koronatartuntaa – alueella on rokotettu kertaalleen nyt yli 65 000 henkeä

Eilisen jälkeen Essoten alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, joista yhteen liittyy altistuminen mikkeliläisessä Naisvuoren päiväkodissa. Tartuntojen piiriin kuuluvat on tavoitettu ja noin 60 henkilöä on asetettu karanteeniin, tiedottaa Essote.

– Tauti voi levitä myös lasten keskuudessa ja sen vuoksi vanhempien on syytä seurata tarkasti lasten ja nuorten vointia ja huolehtia lastenkin testiin hakeutumisesta hyvin matalalla kynnyksellä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Essoten alueella ensimmäisen koronarokoteannoksen saaneiden määrä on kivunnut tällä viikolla yli 65 000:n. – Ykkösrokotusaikoja on vielä rajallisesti saatavilla heinäkuulle ja kehotan kaikkia yli 16-vuotiaita ja 12 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin kuuluvia ottamaan rokotteen. Kertaalleen rokotettujen puolestaan on tärkeää huolehtia kakkosrokotteen ottamisesta ajallaan, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Molemmat rokoteannokset saaneita on Etelä-Savossa tällä hetkellä reilut 19 000.

Kangasniemellä on THL:n rokotusrekisterin mukaan rokotettu kertaalleen nyt 71,5 prosenttia kaikista asukkaista ja 78,2 prosenttia kaikista 12 vuotta täyttäneistä. Toisen rokotusannoksen on saanut 23,6 prosenttia kaikista asukkaista ja 12 vuotta täyttäneistä 25,9 prosenttia.