Elämän kuvat yhdistää runoutta ja valokuvia

Teatteri Ilonan uusi esitys Elämän kuvat saa ensi-iltansa huomenna lauantaina Kangasniemi-salissa. Kyseessä ei ole perinteinen näytelmä, vaan runoutta ja valokuvia yhdistävä teos.

Esitysryhmän jäsenet ovat valinneet esitettävät runot. Luvassa suomalaista runoutta laidasta laitaan kansanrunoudesta Aleksis Kiveen ja Otto Mannisesta Arto Melleriin.

Esityksen ohjaaja Hannele Penttinen on laittanut runot järjestykseen, siten että ne kuvaavat eri tavoin ihmisen elämän vaiheita.

Varsinaista runonlausuntaa ei esityksessä ole luvassa.

– Tehdään teatteria runoilla, Penttinen kuvailee.

Esityksen valokuvat ovat Kristiina Procope-Hietasen ottamia. Esitykseen on valikoitu runoihin sopivia kuvia, jotka kuvaavat Penttisen mukaan runojen mielenmaisemaa.

Esityksen ohjanneella Hannele Penttisellä on draamaopettajan pätevyys. Hän on ohjannut aiemmin Juvan lukioteatteria ja opettanut Juvan lukiossa ja yläkoulussa ilmaisutaitoa. Kangasniemeltä syntyisin oleva Penttinen muutti takaisin kotipaikkakunnalleen vuonna 2016 eläkkeelle jäätyään. Teatteri Ilonassa hän näytteli ensimmäisen kerran Potilas-näytelmässä.

– Olen itse kovasti innostunut runoista ja ryhmässä on myös innostus kasvanut. Olen iloinen, että saadaan esittää runoutta yleisölle.

Hänen mielestä runoutta pitää tehdä helposti lähestyttäväksi ja siihen teatterinomaisella esityksellä myös pyritään.

Teatteri Ilona on tuottanut Elämän kuvat esityksen yhteistyössä Puulan seutuopiston kanssa. Sitä esitetään kaikkiaan kolme kertaa, mutta Penttisen mukaan myös lisäesitykset ovat mahdollisia, jos kysyntää niille on.

Elämän kuvat ensi ilta la 3.7. klo 14. Muut esitykset su 4.7. klo 14 ja su 11.7. klo 14 Kangasniemi-salissa.