Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella 12 koronatartuntaa juhannuksen aikana – lisääntynyt matkailu näkyy tartunnoissa

Lisääntynyt matkailijoiden määrä heijastuu kasvuna Essoten alueen koronailmaantuvuudessa, tiedottaa sote-kuntayhtymä. Juhannusviikonlopun aikana Essoten alueella todettiin 12 uutta koronavirustartuntaa, joista valtaosa on peräisin matkailusta.

– Alueelle on saapunut paljon väestöä muualta Suomesta sekä ulkomailta. Venäjä nousee esiin ulkomailta peräisin olevissa tartunnoissa, mutta joukossa on myös muitakin kuin jalkapallon EM-turnauksessa Venäjällä vierailleita. Kotimaisten tartuntalähteiden joukossa esiintyy enimmäkseen pääkaupunkiseutua, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kiteyttää tiedotteessa.

Essoten mukaan ulkomaan matkailijoiden tärkeimmät muistettavat asiat kotiinpaluun jälkeen ovat omaehtoinen karanteeni ja koronatesti kotipaikkakunnalla 72 tuntia paluun jälkeen.

Tartunnanjäljitys työllistää tällä hetkellä Essotea, sillä matkailijoilla on ilmennyt paljon kontakteja ja julkisilla paikoilla oleskelua kotiinpaluun jälkeen.

– Kontaktien myötä tartunnat eivät rajoitu enää pelkästään Mikkeliin, joten koko Etelä-Savon alueella kannattaa hakeutua koronatestiin pienimmistäkin oireista, Seppälä jatkaa.

Essoten alueella on yli 65 000 ensimmäisen koronarokotuksen saanutta. Se vastaa noin 68 prosenttia koko alueen väestöstä ja yli 80 prosenttia yli 16-vuotiaista. Kangasniemellä on kertaalleen rokotettu THL:n rokotusrekisterin mukaan 71,4 prosenttia koko väestöstä ja toisen rokotteen on saanut 23,6 prosenttia asukkaista.

Koko Essoten alueella kakkosrokotteen on saanut 23,5 prosenttia yli 16-vuotiaista eli reilut 19 000 henkeä.

Kakkosrokotusten määrä alkaa kivuta nyt ykkösrokotusten määrää rivakammin.

– Nuoriso, eli 16 vuotta täyttäneet ja 12–15-vuotiaat riskiryhmäläiset ovat ottaneet rokotteita kohtuullisen hyvin, mutta rokotuksen ottajia saisi olla nuorissa enemmänkin. Vielä tällä hetkellä rokotusaikoja on saatavilla myös heinäkuulle, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.