Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelistä löytyi kahdeksan koronatartuntaa kolmesta eri tartuntaketjusta

Viime perjantain jälkeen on Mikkelissä todettu kahdeksan uutta positiivista koronatestien tulosta. Ne liittyvät kolmeen eri tartuntaketjuun, tiedottaa Essote.

Yhden ketjun alkulähde on ulkomailla ja muiden tartuntojen alkuperää ei vielä tiedetä varmasti.

– Ne ovat joko paikallisia tartuntoja tai sitten niiden lähde on muualta Suomesta. Muutamia altistumisia on tapahtunut myös Mikkelin keskussairaalan yhdessä yksikössä, jonka altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Rokotusten nopeasta edistymisestä huolimatta tartuntoja on huomattavasti enemmän kuin viime kesänä vastaavaan aikaan.

– Nytkin osa tartunnan saaneista oli kertaalleen rokotettuja. Rajoitusten poistuttua yksilöiden vastuu on nyt suurempi. Testeissä pitää käydä pienenkin oireen johdosta, toimia kaikkialla terveysturvallisesti ja muistaa annetut ohjeet, Seppälä tähdentää.

Ensimmäisen koronarokotteen on yli 16-vuotiaista saanut lähes 64 000 henkilöä, mikä on noin 79 prosenttia Essoten alueen rokotettavista ikäluokista. Toisenkin annoksen on saanut jo 22 prosenttia, joka on hiukan alle 17 800 henkilöä.