Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vieno-myrsky hellittää otettaan – pelastuslaitoksella 44 tehtävää – sähkövikojen korjaus jatkuu illan ajan

Vieno-myrsky hellittää otettaan ja myrskypuuskat ovat ylittäneet Etelä-Savon. Pelastuslaitoksen osalta vahingontorjuntatehtävien määrä on vähentynyt ja se palaa normaaliin päivittäistoimintaan. Aamun kello 8 ja iltapäivän kello 13 välisenä aikana pelastuslaitos sai yhteensä 44 tehtävää, joista 41 oli pientä vahingontorjuntatehtävää, 2 pientä rakennuspaloa eli tarkistus- tai varmistus tehtäviä ja yksi maastopalo. Vahingontorjuntatehtävät eli tuulen kaatamat puut painottuivat Pieksämäelle, jossa oli 21 tehtävää. Lisäksi Mikkelissä 11 tehtävää, Kangasniemellä 3 tehtävää, Rantasalmella ja Hirvensalmella kummassakin 2 tehtävää ja Savonlinnassa sekä Juvalla 1 tehtävä kummassakin.

Pelastuslaitoksen mukaan odotettavissa on yksittäisiä vahingontorjuntatehtäviä iltapäivän, illan ja loppuviikon aikana, kun ihmiset aktivoituvat viikonlopun viettoon.

Pelastuslaitos muistuttaa vastaavia tilanteita silmällä pitäen, että rakennuksen päälle kaatuneiden puiden raivaus on rakennuksen omistajan vastuulla.

Sähkölinjojen päälle kaatuneet puut kuuluvat sähköyhtiöiden raivattaviin, joista kannattaa tehdä ilmoitus suoraan sähköyhtiölle. Pelastuslaitoksen tehtäviin kuuluvat välitöntä lisävaaraa aiheuttavien puiden raivaus.

Sähkönjakelussa on aamun 13 000 katkon huipusta lähdetty laskeutumaan alaspäin korjaustöiden edetessä. Koko Järvi-Suomen Energia verkkoalueella oli noin kello 14 aikaan lähes 5000 sähkötöntä kotitaloutta, joista Kangasniemellä reilut 1500. Järvi-Suomen Energia arvioi, että vikojen korjaus jatkuu hyvin todennäköisesti vielä ainakin illan ajan.

Järvi-Suomen Energian mukaan puuskatuulten rauhoituttua puolen päivän aikaan uudet viat ovat vähentyneet ja korjaustyöt ovat vauhdissa. Yhtiöstä arvioidaan, että suurin osa vioista saadaan korjattua tämän päivän aikana, mutta mutta etenkin Kangasniemen ympäristössä pienjänniteverkon vikojen korjaus jää varmasti osin huomiselle.

Yhtiö on saanut asentajaryhmiä käyttöön myös muilta urakoitsijoilta, saanut myös erikseen vianrajaukseen apuja. Niin ikään helikopteri on lähdössä ilmaan heti tuulien rauhoituttua.

Päivitetty 15.6. klo 16.44. sähköverkon korjauksen tilanteen osalta.