Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vieno-myrsky katkoo puita ja sähköjä – lähes 3000 kangasniemeläistaloutta ilman sähköjä

Vieno-kesämyrsky aiheuttaa voimakkaita puuskatuulia, joissa tuulen nopeus on 21-23 metriä sekunnissa. Puuskat ovat katkoneet puita ja sähköjä. Noin kello yhdeksän aikaan sähkönsiirtoyhtiö Järvi-Suomen Energian verkkoalueella oli reilut 13 000 sähkötöntä taloutta. Noin kello 10 aikaan pelkästään Kangasniemellä oli ilman sähköjä lähes 3000 taloutta.

Järvi-Suomen Energia arvioi, että puuskarintaman pitäisi olla ohittanut verkkoalueen noin kello 15 mennessä, mutta vikojen korjaus jatkuu hyvin todennäköisesti vielä ainakin illan ajan.

Järvi-Suomen Energian asennusryhmissä, vikapalvelussa ja verkonvalvonnassa on vahvistettu väkimäärä.

Etelä-Savon pelastuslaitoksella on ollut tänä aamuna kello 8-10.20 välisenä aikana 28 vahingontorjuntatehtävää, eli kaatuneiden puiden raivausta. Tehtävät ovat painottuneet Pieksämäen alueelle, ja muutamia yksittäisiä tehtäviä on ollut myös Mikkelin alueella. Pelastuslaitoksen tiedossa ei ole, että kaatuneet puut olisivat aiheuttaneet henkilövahinkoja. Tämän hetken ennusteen mukaan kovimmat tuulet olisivat siirtyneet Etelä-Savon koillispuolelle noin kello 13 aikoihin.

Päivitetty 15.6. klo 11.08. Lisätty tiedot pelastuslaitoksen tehtävistä ja ennuste myrskyn etenemisestä.