Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan Essoten alueelta

Itä-Suomen aluehallintovirasto päätti rajoitusten poistamisesta tänään maanantaina.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut 4. kesäkuuta antamansa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevan rajoituspäätöksen Essoten kuntien alueilla, Kangasniemi mukaan lukien. Päätös astuu voimaan tänään maanantaina 14. kesäkuuta kello 17 lähtien.

Kumoamisen jälkeen koko Itä-Suomen alueella ei ole enää aluehallintoviraston päättämiä yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia.

Aluehallintoviraston tiedotteen mukaan sosiaali- ja terveysministeriö ei enää ohjaa rajoittamaan yleisötilaisuuksia epidemian perustason alueilla. Essoten alueella epidemiatilanne on rauhallinen ja alue on perustasolla. Tilanne ei myöskään välittömästi uhkaa terveydenhuollon toimintakapasiteettia. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisrajoitusten perusteita uudestaan.

Aluehallintovirasto tähdentää, että terveysturvallisuus on varmistettava rajoitusten purkamisesta huolimatta. Vaikka rajoituksia puretaan, myös perustason alueilla yleisötilaisuuden järjestäjän tulee varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuus ja toteuttaa tartuntatautilain pykälän mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt. Näitä ovat muun muassa mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpito ja tilojen puhdistaminen.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että kuntien tulee aktiivisesti viestiä näiden velvoitteiden sisällöstä ja valvoa niiden noudattamista.

Avin mukaan tilaisuuden tai tapahtuman järjestäjän omaan käyttöön tehtävä terveysturvallisuussuunnitelma auttaa järjestäjää huolehtimaan tilaisuuden terveysturvallisuudesta. Terveysturvallisuussuunnitelmaa ei tarvitse hyväksyttää, mutta järjestäjät voivat tarvittaessa konsultoida kunnan tartuntatautiviranomaisia sen tekemisessä, jos Opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n asiasta antamaan ohjeeseen perehtymisen jälkeen jää tilaisuuden järjestämiseen liittyviä epäselviä kysymyksiä.