Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotekattavuus ylitti 70 prosenttia Essoten alueella – Koronalääkärit kehottavat pitämään kiirettä rokotusaikojen varauksessa, sillä juhannuksen jälkeen rokotteet ovat riittämässä vain kakkosannoksiin

Ensimmäisen rokotteen on Essoten alueella saanut nyt 72,8 prosenttia yli 16-vuotiaista, joka on lähes 58 600 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu yli 14 800 henkilölle, mikä on noin 18,3 prosenttia rokotettavista, tiedottaa sote-kuntayhtymä. THL:n rokotusrekisterin mukaan Kangasniemellä on kertaalleen rokotettu 69,2 prosenttia yli 16-vuotiaista ja toisen annoksen on saanut 16,7 prosenttia yli 16-vuotiaista.

– Rokotusaikoja on hyvin tarjolla Essoten rokotuspisteissä ja myös ilta-aikoja löytyy. Nyt kannattaa pitää kiirettä, jos ei ole vielä varannut rokotusaikaa. Saamme rokotteita hyvin juhannukseen saakka, mutta sen jälkeen meillä on varma tieto vain siitä, että annokset riittävät toiseen pistokseen, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Kangasniemellä rokotuspiste on hyvinvointikeskuksessa.

Essoten alueella on koronan vuoksi karanteenissa noin 70 ja eristettyjä kymmenkunta henkilöä. Sekä karanteenit että eristykset ovat pääosin purkautumassa lähipäivinä.

– Perusohjeet pätevät edelleen: käsiä tulee pestä usein ja käyttää käsidesiä, metrin parin turvavälit kannattaa pitää sisätiloissa ja missä se ei onnistu, kannattaa käyttää kasvomaskia, sanoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronalääkärit kiittävät alueen väestöä ahkerasta rokottautumisesta ja annettujen ohjeiden hyvästä noudattamisesta.

– Rokotuskattavuuden noustua näin korkealle, emme enää tiedota erikseen yksittäisiä koronatartuntoja. Kerromme julkisuuteen ainoastaan useamman tartunnan ryppäät tai jos tartunnoilla on yleisempää merkitystä eli jos ne aiheuttavat laajoja karanteeneja, Seppälä kertoo.

Essoten alueella ei ole ilmennyt koronatartuntoja 4. kesäkuuta jälkeen.

– Muistuttaisiin myös, että alueen ikäihmiset on aika kattavasti rokotettu kahteen kertaan. Vierailut heidän luonaan kodeissa, asumisyksiköissä ja vuodeosastoilla ovat sallittuja ja jopa suotavia, Gärdström kannustaa.