Kolme koronatartuntaa löytyi viikonloppuna Mikkelistä – kertaalleen rokotettuja Essoten alueella lähes 56 000

Viikonlopun aikana löytyi kolme uutta positiivista koronatestien tulosta Essoten alueelta Mikkelistä. Kaksi näistä Mikkelistä löytyneistä tapauksista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin, eivätkä aiheuta uusia karanteeneja.

– Kolmas tapaus löytyi valitettavasti henkilöstön keskuudesta Mikkelin keskussairaalta. Altistuneiden joukossa on henkilöstöä ja potilaita. Altistuneet on asetettu karanteeniin. Tämä aiheuttaa meillä paljon henkilöstöjärjestelyjä ja sitä myötä mahdollisesti jo varattujen vastaanottoaikojen siirtoja, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Lisäksi yhdeltä rakennustyömaalta on löytynyt koronatartuntoja. Työmaan henkilöstö on Essoten alueen ulkopuolelta, eivätkä tartunnat aiheuta toimenpiteitä täällä.

Rokotukset jatkuvat ja kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voivat varata rokotusajan. Noin 69 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen, joka on yli 55 900 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu noin 14 400 henkilölle.

– On tärkeää, että kaikki yli 16-vuotiaat varaisivat ajan koronarokotuksiin ja ottavat myös toisen tehosteannoksen, ellei ottamatta jättämiseen ole lääketieteellistä tai muuta perusteltua syytä. Näin suojaamme paitsi itsemme myös läheisemme. Mahdollisimman korkealla rokotuskattavuudella varmistamme sairastumisten vähenemisen myötä myös yhteiskuntamme avoimena pysymisen mahdollisimman vähillä koronarajoituksilla niin kesällä kuin tulevana syksynä, tähdentää pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kasvaneiden rokotemäärien ansiosta rokotusaikoja on nyt hyvin saatavilla eri puolilla Essoten aluetta. Torstaisin rokotetaan muualla kuin Mikkelin kantakaupungissa myös Modernan koronarokotteella, joka on samantyyppinen valmiste kuin Pfizer-Biontechin rokote.

Modernan rokotteen käytön alaikäraja on 18 vuotta ja Pfizer-Biontechin rokotteen käytön alin ikäraja on 16 vuotta.

– Osa rokotettavista on halunnut valita Modernan ja Pfizerin rokotteiden välillä. Siihen ei ole lääketieteellisiä perusteita, koska ne ovat käytännössä miltei sama rokote, mutta eri valmistajalta, sanoo Gärdström.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka