Tartuntatilanne rauhoittunut – rokotuksiin pääsevät nyt vuonna 1996 syntyneet ja sitä vanhemmat

Essoten alueelta on löytynyt kaksi uutta positiivista koronatestien tulosta , tiedottaa. Essote Viime ja tämän viikon aikana ilmenneiden tartuntojen johdosta karanteeniin asetettuna on edelleen lähes 200 henkilöä.

– Tartuntojen jäljitys teki alkuviikosta kovasti töitä ja ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä. Varsinkin Mikkelissä laajoja altistumisia aiheuttaneet ketjut vaikuttavat olevan hallinnassa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Tartuntojen jäljityksessä on huomattu, että ihmiset liikkuvat paljon ja tapaavat aiempaa enemmän toisiaan. Karanteeniin asetettuja on paljon ja sieltä voi vielä löytyä jatkotartuntoja.

– Varmasti heidän lisäkseen on myös muita altistuneita. Siksi on tärkeää hakeutua pientenkin oireiden johdosta koronatesteihin, kehottaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Rokotukset siirtyvät yhä nuorempiin ikäluokkiin. Tänään perjantaina 28. toukokuuta avautui rokotusaikoja vuonna 1996 ja sitä ennen syntyneille.

– Ensi viikolla tulee iso rokote-erä, joten aikoja on nyt paljon tarjolla. Olemme avanneet rokotuksille ilta-aikoja, jotta päivätyössä käyvät pääsevät helpommin rokotuksiin. Myös nuoremmat ikäluokat ovat tiedostaneet hyvin rokotusten tärkeyden ja käyneet ottamassa ensimmäisen annoksen, Gärdström kiittelee.

Kangasniemellä ilta-aikoja on keskiviikkona 2. kesäkuuta ja torstaina 3. kesäkuuta.

Noin 65 prosenttia eli yli 52 000 henkilöä Essoten alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Toinen rokoteannos on annettu reilulle 11 300 henkilölle. THL:n rokotusrekisterin mukaan Kangasniemellä ensimmäisen rokotteen on saanut 66,2 prosenttia yli 16-vuotiaista ja toisen annoksen 11,9 prosenttia.

Essotessa on käytössä kolmea koronavirusrokotetta. Pfizer/Biontechin rokote on tarkoitettu yli 16-vuotiaille ja Moderna yli 18-vuotiaille.

AstraZeneca on tarkoitettu yli 65-vuotiaille. Sitä ei kuitenkaan enää Essotessa anneta ensimmäisenä rokotteena, vaan vain toisena rokotteena 65 vuotta täyttäneille.

THL ja Essote suosittaa ja ohjeistaa, että 65 vuotta täyttäneet rokotetaan toistamiseen samalla rokotteella, jolla ensimmäinen rokotus tehtiin. Jos 65 vuotta täyttänyt on saanut ensimmäisen rokoteannoksen Astra Zenecaa ja hän kieltäytyy ottamasta sitä toisena annoksena tai on yhteydessä puhelimitse etukäteen vaihtaakseen toiseen rokotteeseen, sen voi saada vaihdettua joko Pfizer/Biontechin tai Modernan rokotteeseen. Kuitenkin siten, että toista rokotusannosta ei voida antaa kolmen viikon sisällä, vaan aikaisintaan vasta kolmen viikon päästä. Tämä siksi, että aiemmin suunnitellut ja varatut rokotukset voidaan antaa niin, ettei muiden rokotusaikoja tarvitse perua tai siirtää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka