Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viisi koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta – sairaalahoitoon rokotteen saaneita

Eilisen jälkeen on Essoten alueella todettu viisi uutta positiivista koronatestien tulosta, tiedottaa Essote. Neljä tapauksista löytyi Mikkelistä ja yksi Pieksämäeltä.

Tartunnoista kaksi liittyy aiemmin uutisoituihin tartuntaketjuihin. Kahden Mikkelistä ja yhden Pieksämäellä havaitun tartunnan lähdettä ei ole saatu selville.

– Sairaalahoitoon on joutunut useampi jo rokotteen saanut ja sairaalahoitoa on tarvittu myös nuoremmissa ikäryhmissä. Nyt on tärkeää noudattaa tiukennetusti kaikkia turvatoimia, maskeja, turvavälejä sekä vähentää sosiaalisten kontaktien määrää ja pitää kiinni hygieniasuosituksista, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Tartuntojen jäljitys on edelleen kesken. Altistuneiden ja karanteeniin asetettujen määrä on jo lähes sata henkilöä. Altistumisia on voinut tapahtua muun muassa Mikkelin Rantakylän koululla sekä viikonlopun aikana Mikkelin jäähallilla ja golfkentällä. Essote päivittää altistumispaikkojen listaa nettisivuille tartunnanjäljityksen edetessä.

– Suuresta altistuneiden määrästä johtuen terveyspalveluissa henkilöstöä on siirretty tartunnan jäljitykseen, jotta altistuneet tavoitetaan tänään tiistaina 25. toukokuuta. Altistuneisiin otetaan yhteyttä iltaan asti, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tänään tiistaina 25. toukokuuta ja päätyi pitämään Essoten alueen koronaepidemian perustasolla. Mikkelin kaupunginalueella tapausmäärät ovat kuitenkin kasvaneet lähelle kiihtymisvaihetta.

– Mikkelin osalta kiihtymisvaiheen rajoitusten käyttöönottoa arvioidaan nyt päivittäin kasvaneiden tartuntamäärien takia, Seppälä sanoo.

Rokotukset etenevät. Noin 63 prosenttia Essoten alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Tämä on yli 51 000 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu reilulle 10 000 henkilölle. THL:n rokotusrekisterin mukaan ensimmäisen rokotteen on Kangasniemellä saanut 66,2 prosenttia yli 16-vuotiaista ja toisen 11,3 prosenttia.

Essoten edellisessä tiedotteessa oli virhe seuraavien rokotusaikojen varaamista koskevassa osuudessa. Perjantaina 28.5. aamulla ajanvaraus avautuu vuonna 1996 ja sitä ennen syntyneille. Ikäluokka 25-35-vuotiaat pääsevät siis ensimmäiselle piikille. Essoten aiemmassa tiedotteessa oli väärä vuosiluku 1995.

– Rokotteita tulee sen verran paljon, että voimme avata aikoja aiemman viiden vuoden ikäluokkien sijasta nyt kymmenen vuoden ikäluokkien ihmisille, sanoo Gärdström.