Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusi korontartuntaa löytyi viikonloppuna Essoten alueelta – altistumisia keskussairaalassa

Kuusi uutta positiivista koronatestien tulosta on todettu Essoten alueella, tiedottaa Essote. Valtaosa tartunnoista on löytynyt Mikkelistä. Essoten jäljittäjät ovat tavoittaneet altistuneet pääosin. Osa sairastuneista on liikkunut Essoten alueella tartuttavina, minkä johdosta Essote on päivittänyt altistumispaikkojen listaa.

– Valitettavasti altistumisia ja sairastumisia on tapahtunut myös Mikkelin keskussairaalalla. Päivystyksessä ja osastolla 5 hoidossa olleita potilaita on jouduttu asettamaan karanteeniin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Rokotukset ovat edenneet hyvin ja Essoten on saamassa kesäkuun ensimmäisellä viikolla ison erän rokotteita.

– Avaamme perjantaina 28.5. aamulla ajanvarauksen vuonna 1995 ja sitä ennen syntyneille. Ikäluokka 25-35-vuotiaat pääsevät siis ensimmäiselle piikille. Avaamme myös ilta- ja viikonloppuaikoja, jotta päivätyössä käyvät pääsevät rokotukseen helposti heille sopivaan aikaan, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Rokotusajan voi varata netistä osoitteesta www.essote.fi/koronarokotus.

Nettiajanvaraus ei edellytä tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksin. Ajanvarausjärjestelmä näyttää, missä Essoten toimipisteissä rokotusaikoja on saatavilla. Varauksen vahvistusviestiä varten tarvitaan matkapuhelinnumero. Jos käytettävissä ei ole nettiyhteyksiä tai avustavaa henkilöä nettivarauksen tekemiseen, Essoten puhelinnumerosta 040 359 9781 voi varata rokotusajan arkisin kello 8-12 välisenä aikana.

Puhelinnumero on vain rokotusaikojen varaamista varten ja Essoten mukaan ruuhkautunut.