Koronatilanne heikkenemässä – päättäjäisjuhliin ohjeistusta Essotelta

Essoten alueella on todettu neljä positiivista koronatestien tulosta, tiedottaa Essote. Kolme tartunnoista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja yhden lähde on todennäköisesti ulkomailla.

Koronan vuoksi myös sairaalahoitoon on joutunut potilaita. Essoten terveyspalvelut on kohdentanut lisähenkilöstöä koronatilanteen hoitamiseen, mikä voi näkyä yksittäisille asiakkaille vastaanottoaikojen siirtoina.

Eilen Essote tiedotti kuudesta uudesta koronatartunnasta alueellaan ja suuresta altistuneiden määrästä.

Mikkelin ilmaantuvuusluku on noussut jo yli 40 tartuntaan 100 000 asukasta kohti 14 viime vuorokauden aikana.

– Mikkelin tilanne alkaa lähestyä kiihtymisvaihetta. Lähipäivät osoittavat, ovatko karanteenit ja muut taudin leviämisen torjuntatoimet onnistuneet. Voimme myös itse kukin vaikuttaa tilanteeseen vähentämällä sosiaalisia kontakteja ja noudattamalla hygieniaohjeita, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Lähestyvän päättäjäisjuhlien kauden johdosta Essote ohjeistaa juhlien järjestäjiä.

– Lyhyesti sanottuna juhlat on syytä järjestää mieluusti ulkona ja jakaa kävijät maksimissaan 10-15 henkilön vuorollaan käyvien porukoihin. Seniorivieraat on syytä kutsua erikseen. Käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia tarkasti, tähdentää pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Lisäksi ohjeissa neuvotaan järjestämään tarjoilupöytään käsidesiä ja tarjoilua hoitavien käyttävän kasvomaskia.

Lähes 60 prosenttia Essoten alueen yli 16-vuotiaista eli yli 480 000 henkilöä on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Toinen rokoteannos on annettu noin 8 500 henkilölle.

Koronalääkärit muistuttavat, että ensimmäisen rokoteannoksen saannin jälkeenkin on edelleen tärkeä jatkaa kaikkia käytössä olevia varotoimia mukaan lukien maskien käyttö, käsihygienia ja koronatesteihin hakeutuminen, mikäli on koronaan viittaavia oireita.

– Yksi rokoteannos ei anna vielä kattavaa suojaa, muistuttaa Gärdström.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka