Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotukset etenivät vuonna 1981 syntyneisiin – Mikkelissä kuusi uutta tartuntaa

Rokotukset etenivät Essoten alueella tänään maanantaina 17. toukokuuta vuonna 1981 syntyneisiin ja sitä vanhempiin.

– Myöhemmin tällä viikolla pääsemme taas viisi vuotta nuorempaan ikäryhmään, kun viime viikon lopussa varmistui isomman rokote-erän tulo tälle viikolle Essoteen, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Essoten mukaan niukan alle 60 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Tämä on yli 47 000 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu noin 8 000 henkilölle.

THL:n rokotusrekisterin mukaan kangasniemeläisistä on nyt rokotettu kertaalleen 51,8 prosenttia koko väestöstä ja toisen annoksen on saanut 8,1 prosenttia. Yli 70-vuotiaista ensimmäisen rokotteen on saanut jo 82,9 prosenttia ja toisen annoksen 20,2 prosenttia.

Essoten alueella havaittu kuusi positiivista koronatestien tulosta. Kaikki tartunnat löytyivät Mikkelistä ja niiden alkuperä on muualla Suomessa.

– Tartuntoja on kolmessa uudessa tartuntaketjussa. Tautia on siis edelleen liikkeellä ja annettuja ohjeita hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskeista on syytä noudattaa. Huojentava tieto on, että viime viikolla uutisoimastamme koululaisten ketjusta ei ole ilmennyt jatkotartuntoja laajoissa viikonlopun testauksissa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Mikkelissä viimeaikaisten tartuntojen takia karanteeniin on asetettu yli 150 henkilöä. Lisäksi isossa osassa Essoten alueen muita kuntia on karanteeniin laitettuja henkilöitä liittyen edellä mainittuihin tartuntoihin tai muiden alueiden tartuntaketjuihin.