Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi korontartuntaa löytyi Essoten alueelta – rokotukset laajenevat yhä nuorempiin ikäluokkiin

Kaksi uutta positiivista koronatestien tulosta on todettu Essoten alueella, tiedottaa Essote. Mikkelistä ja Puumalasta löytyneiden tartuntojen lähteet ovat alueen ulkopuolella, eivätkä aiheuta laajoja karanteeneja.

Essote avaa huomenna perjantaina 7. toukokuuta puolen päivän aikaan koronarokotusten ajanvarauksen vuonna 1976 ja sitä ennen syntyneille. Myös riskiryhmien rokotukset jatkuvat edelleen.

– Rokotukset etenevät alueellamme kovaa vauhtia. Suurimmassa riskissä olevat on kohta kattavasti rokotettu, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Noin 52,3 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista asukkaista on nyt saanut ensimmäisen koronarokotteen. Tämä tarkoittaa yli 42 300 henkilöä. Toisen rokoteannoksen on saanut noin 5 700 henkilöä.

Essoten koronalääkärit kiittelevät sote-kuntayhtymän farmaseutteja, joiden tarkkuuden ansiosta rokotteita on voitu antaa monia alueita enemmän.

– Sairaala-apteekkimme henkilöstö on yhdessä sairaanhoitajien ja terveydenhoitajien kanssa tehnyt valtavan hyvää työtä. Rokotteita on saatu pulloista useita kymmeniä prosentteja enemmän kuin mitä virallisesti meille on tullut, kehuu pandemiapäällikkö Hans Gärdström.