Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeusolojen pähkinät osa 57

Kysymykset:

1. Äkryn kylätoimikunta otti käyttöön vuonna 1984 äitienpäivään liittyvän tavan. Mitä koululla silloin tehtiin joka vuosi äitienpäivänä?

2. Oliko presidentti Kekkosen äiti kotoisin a) Askolan b) Tyynelän vai c) Tarkkalan talosta?

3. Albin Pyykkösellä oli nahkatehdas Kolhonsalmella vuosina 1920-45. Millaisista vahingoista hän ei vastannut asiakkaalle? a) tulesta ja rottain syönnistä b) livenneestä kraapasta c) varkain käynnistä.

4. Kuka seuraavista ei ole opettanut Äkryn koulussa? a) Maire Kinnunen b) Aimo Niinineva c) Lauri Laitinen.

5. Jos laskisit kumiveneellä Hännilänjokea pitkin ja selviäisit Äkrynkoskesta, mihin järveen päätyisit? a) Kolhonjärveen b) Puulaan c) Iso-Kaihlaseen.

6. Mikä seuraavista ominaispiirteistä ei kuvaa suomalaista maatiaiskanaa? a) omatoiminen ravinnonetsiminen b) lyhytikäisyys c) voimakas hautomisvietti d) kylmänkestävyys.

7. Jos käy niin ikävästi että autosi alle jää Sciurus vulgaris niin mikä eläin vahingoittuu/kuolee? a) mäyrä b) supikoira c) orava.

8. Etelä-Savon korkein maastonkohta sijaitsee Kangasniemellä. Kun kiipeät sinne, olet a) Paappalanmäellä b) Paukkulanmäellä c) Sätkynvuorella.

9. Valtatie 13 Nuijamaalta Kokkolaan kulkee Kangasniemen kautta. Mikä on tien kokonaispituus? a) 399 km b) 492 km) c) 523 km.

10. Miksi jalkapatikalla liikkunut Elias Lönnrot ei vuonna 1828 halunnut kulkea yksin Istrualasta Mikkelin kirkonkylään? a) pelkäsi alueen susia b) koki turvattomuutta sairauksiensa vuoksi c) savolaisten tapa neuvoa tietä ei avautunut matkalaiselle.

Oikeat vastaukset löytyvät torstaina 6. toukokuuta ilmestyvästä Kangasniemen Kunnallislehdestä.

Pähkinät laativat Anna-Leena ja Hannu Mieskolainen. He haastavat seuraaviksi kysymyksen laatijoiksi Riitta ja Kari Tiusasen.