Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Martat haastaa koko Kangasniemen keräämään tänään roskia

Yhdistys järjestää siivoustalkoot yhteistyössä kunnan kanssa.

Kangasniemen martat haastaa kaikki tänään helatorstaina 13. toukokuuta yhteisiin kylänraitin siivoustalkoisiin. Talven jäljiltä tien penkoista on taas paljastunut monenlaista roskaa. Koska siisti kylänraitti on meidän kaikkien yhteinen ilo, martat haastaa kangasniemeläiset yhdistykset, yhteisöt ja asukkaat tempaisemaan puhtaan ympäristön puolesta. ”Tule yksin tai kaverin kanssa, innosta mukaan perhe tai harrastusporukka. Kerää kolme roskaa tai täytä koko säkki”, martat kannustaa.

Roskakävelyksi -nimettyjen talkoiden tukikohtana on marttojen teltta kunnantalon parkkipaikalla, jossa jaetaan vapaaehtoisille kerääjille ohjeita, jätesäkkejä ja hanskoja.

Paikallisen Martta-yhdistyksen yhteistyössä kunnan kanssa järjestämällä helatorstain Roskakävelyllä siistitään yhteisvoimin erityisesti kirkonkylän sisääntuloväylät eli Joutsantie, Salmelantie, Wiljam Sarjalan tie, Otto Mannisen tie ja Levälahdentie.

Halukkaat vapaaehtoiset kuljetetaan sisääntuloväylien alkuun ja varrelle, josta kävellään takaisin keskustaan tien penkoilta roskia keräten. Osa kerääjistä voi jalkautua keskusta-alueelle. Roskat kerätään jätesäkkeihin ja kootaan sopiviin paikkoihin kunnan noudettavaksi.

Urakan jälkeen noin puolesta päivästä lähtien osallistujille on teltalla tarjolla kahvia, mehua ja pientä purtavaa kiitokseksi. Kangasniemen kunta tarjoaa säkit, hanskat ja virvokkeet. Martta-teltalla asioidaan turvaväleistä huolehtien ja maskin käyttöä suositellaan.

Roskakävelylle voi kukin osallistua omien voimiensa mukaan ”Voit reippailla puolen tunnin lenkin tai huhkia koko päivän”, martat tiedottaa.

”Mitä enemmän meitä on yhdessä, sitä suurempi on pienten tekojemme summa. Pidetään porukalla Kangasniemi Suomen kauneimpana kuntana!”, martat kannustaa.

Roskakävely-siivoustalkoot to 13.5. Kangasniemen kirkonkylässä. Tukikohtana on marttojen teltta kunnantalon parkkipaikalla, Otto Mannisen tiellä. Teltalta jaetaan klo 10-14 ohjeita, jätesäkkejä ja hanskoja vapaaehtoisille kerääjille.