Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme uutta tartuntaa Essoten alueella – kokoontumisrajoitukset lievenivät

Kolme uutta koronatartuntaa ilmeni vapunaikana Essoten alueeseen liittyen, tiedottaa Essote. Kaksi tartunnoista havaittiin ulkomailta tulleilla ja yksi tartunta kirjautui muualla asuvalta Essoten alueelle.

– Tilanne jatkuu rauhallisena, eikä koronan takia ole ketään sairaala- tai vuodeosastohoidossa. Tautia on kuitenkin edelleen Suomessa liikkeellä ja lähialueillakin on todettu laajoja ketjuja viime viikkoina. Matkailun vilkastuminenkin työllistää nyt terveydenhuoltoa, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Essoten mukaan ensimmäisen koronarokotteen saaneiden määrä ylittää 50 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista tämän maanantain kuluessa. Tarkat luvut saadaan huomenna tiistaina.

– Etenemme koko ajan yhä nuorempiin ikäluokkiin. Kannattaa pitää silmällä Essoten rokotussivustoa, jonne avaamme aikoja sitä mukaa, kun rokotteiden saatavuus varmistuu, vinkkaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kokoontumisrajoitukset lievenivät, kun Itä-Suomen Aluehallintovirasto päätti, että tästä päivästä eli maanantaista 3. toukokuuta lähtien Essoten alueella on kielletty yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Aiemmin rajaus oli 20 henkeä.

Tapahtumia voi siis järjestää Essoten alueella enintään 50 hengen osallistujamäärillä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Myös yli 50 henkilön tilaisuuksien järjestäminen on mahdollista alueellisesti rajatuissa tiloissa, jos tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden kaikkien välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke ja OKM:n ja THL:n ohjetta voidaan noudattaa. Lisäksi tilaisuuteen osallistuva yleisö tulee voida sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joihin jokaiseen on oltava omat kulkureitit, palvelut kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat sekä tapahtumahenkilökunta.

Aluehallintoviraston määräys on voimassa 31. toukokuuta saakka.