Rokotukset laajenevat huomenna perjantaina yli 50-vuotiaisiin – koronalääkärit suosittelevat vapunviettoa pienissä porukoissa

Essoten alueelta ei ole löytynyt kuluvan viikon aikana uusia koronatartuntoja.

– Tilanne on hyvä, mutta testauksessa on vähän liiankin rauhallista. Edelleen kannattaa käydä pienistäkin oireista testeissä. Aivan lähialueilla tartuntoja on edelleen paljon, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Rokotukset ovat edenneet nopeasti. Perjantaina 30. huhtikuuta puolenpäivän aikaan rokotusaikoja pääsevät varaamaan uutena ryhmänä yli 50-vuotiaat eli vuonna 1971 ja sitä ennen syntyneet.

Tällä hetkellä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut Essoten alueella yli 38 000 henkilöä ja toisen annoksenkin vajaat 5 000. Alueen yli 16-vuotiaista on nyt rokotettu noin 47 prosenttia.

– Täytyy antaa iso kiitos nopeasta rokotusten etenemisestä myös alueen ihmisille. Varatut ajat käytetään ja ohjeita on noudatettu erinomaisen hyvin. Rokotuspisteillä on asioitu hyvällä mielellä, kehuu pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoten koronalääkärit Seppälä ja Gärdström ohjeistavat ihmisiä turvalliseen vapunviettoon. Ohjeiden mukaan sosiaaliset kontaktit tulee edelleen pitää minimissään eli viettää vappua saman tietyn alle 10 hengen porukan kanssa. Lääkärit kehottavat tapaamaan muita kuin perheenjäseniä vain ulkoilemalla, vaikka olisi huono piknik-keli. Ohjeiden mukaan rokotettuja vanhempia ja isovanhempia voi jo tavata, ja suosia heidän kanssa ulkoilua, mikäli kelit sen sallivat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka