Vappurastit reippaillaan omatoimisesti

Vappurastit 2021 pidetään 1.-2.5. Riikka Klemola

Suunnistaa voi la 1.5. kello 8 - su 2.5. kello 18 välisenä aikana.

Riikka Klemola

Kangasniemen Kalskeen ja Kangasniemen Kunnallislehden perinteiset kaiken kansan vappurastit järjestetään tänä vappuna omatoimi-rasteina viime keväiseen malliin johtuen koronarajoituksista. Eli liikkumaan ja suunnistamaan pääsee, mutta perinteistä munkki- ja mehutarjoilua ei vielä tänä vappuna järjestetä.

Tänä vappuna kaksitoista rastia käsittävän suunnistusreitin ratamestarina on toiminut Kalskeen suunnistusjaostosta Matti Suvanto ja rastit sijoittuvat perinteiseen tapaan taajaman alueelle.

Vappurastit ovat paikoillaan väljällä aikataululla eli suunnistusaika alkaa lauantaina vappupäivänä 1. toukokuuta kello 8 ja rasteja voi kiertää omaan tahtiin aina sunnuntaihin 2. toukokuuta kello 18 saakka. Rastit löytyvät oheisen kartan avulla. Rasteilla on oranssikeltaiset rastimerkit ja pihtileimasimet, joilla voi leimata oheisen osallistumiskupongin tai vapaamuotoisen paperilapun.

Vappurasteille voi osallistua rennosti käymällä haluamallaan rastimäärällä eli kaikkia 12 rastia ei tarvitse löytää, koska tapahtuma halutaan järjestää matalalla kynnyksellä kaikille.

Osallistujien kesken arvotaan Kunnallislehden ja Kalskeen pieniä palkintoja. Mikäli haluaa osallistua arvontaan ja osallistujamäärän tilastointiin, voi palauttaa lehdestä löytyvän osallistumiskupongin tai vapaamuotoisen paperilapun nimellä ja yhteystiedoilla varustettuina Kangasniemen Kunnallislehden toimituksen metalliseen postilaatikkoon, joka löytyy osoitteesta Otto Mannisen tie 11. Kupongit tulee palauttaa viimeistään sunnuntaina 2. toukokuuta kello 19 mennessä.

Vappurastien rastit on sijoitettu eri puolille Kangasniemen taajamaa. Kangasniemen Kalske

Järjestäjät kehottavat vappurasteille osallistujia muistamaan turvavälit. Lisäksi järjestäjät muistuttavat, että vappusuunnistus järjestetään katusuunnistuksena, joten suunnistaessa ei saa mennä kartassa vihreällä merkityille yksityisille tonteille, eikä aiheuttaa muutoinkaan häiriötä.

Osallistua voi kävellen, juosten tai vaikkapa hölkäten, osallistua voi myös esimerkiksi pyörällä, rollaattorilla, rullaluistimilla, potkulaudalla ja lastenrattaiden kanssa eli millä vain lihasvoimin liikkuvalla kulkupelillä tai sen kanssa. Lisäksi myös sähköpyörätuolilla voi osallistua.

Kartan voi napata matkaan 29.4. ilmestyneestä Kunnallislehdestä ja siitä saa ottaa kopioita. Lisäksi kartta on ladattavissa mukaan vaikkapa matkapuhelimeen tai tablettiin oheisesta QR-koodista.

Mukavaa suunnistusta ja oikein hyvää vappua!

Kaiken kansan vappurastit la 1.5. kello 8 - su 2.5. klo 18 Kangasniemen taajamassa.

Vappurastien kartan voi myös ladata puhelimeen tästä QR-koodista. .

Suunnistus

Kuntorastikausi alkaa

Vappurastit aloittaa samalla Kalskeen kuntorastikauden. Seuraava mahdollisuus osallistua kuntorasteille on vapun jälkeisellä viikolla keskustassa järjestettävän sprintin merkeissä, omatoimirasteina. Kartta ja ohjeet julkaistaan Kalskeen verkkosivuilla tiistaina 4.5 osoitteessa www.kalske.fi/suunnistus/kuntorastit

Kommentoi