Kunta lieventää koronarajoituksiaan maanantaista alkaen – ravintoloiden rajoitukset lievenivät tänään lisää

Kunta purkaa rajoituksiaan maanantaista alkaen ja esimerkiksi kunnantalon Kangasniemi-sali on varattavissa myös ulkopuolisille käyttäjille. .

Riikka Klemola

Essoten alue siirtyi alkuviikosta perustasolle koronaepidemian suhteen. Alueen kunnat ovat lieventäneet rajoituksia koronanyrkin linjausten jälkeen. Myös Kangasniemen kunta lieventää koronarajoituksiaan ensi maanantaista 26. huhtikuusta alkaen.

Maanantaista alkaen kunnantalon aula ja asiointipiste ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.00 – 11.30 välisenä aikana. Yhtäaikaisesti aulassa voi olla enintään 20 henkilöä, kerrotaan kunnan koronatiedotteessa.

Kunnantalon tiloista varattavissa ovat Kangasniemi-sali ja takkahuone. Kunta edellyttää kunnantalolla kävijöiden käyttävän maskeja ja huomioimaan turvavälit.

Myös kunnan sisäliikuntatilat ja urheilukeskuksen kuntosali avataan käyttöön yleiset rajoitteet ja suositukset huomioiden. Kunnantalon kuntosali avataan kuitenkin vasta remontin jälkeen toukokuun aikana.

Kunta suosittelee rajaamaan nuorisotilassa henkilömäärän enintään 20 henkilöön ja siten, että turvavälit säilyvät. Lisäksi yli 15-vuotiaat käyttävät kaikissa kontakteissa maskeja.

Kirjastossa voi maanantaista alkaen samassa sisätilassa olla enintään 20 henkilöä turvavälit huomioiden. Kirjastossa kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja.

Kunta suosittelee noudettavaksi turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia harrastustoiminnassa ja 20 hengen rajoitetta samassa tilassa olevien kanssa.

Etätyösuositus on voimassa tehtävissä, joissa se ei aiheuta kohtuutonta haittaa.

Kunta suosittelee maskien käyttöä tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Turvavälit ja hyvä käsihygienia on syytä edelleen pitää käytäntönä. "Uudet virusvariantit leviävät sen verran herkästi, että turvavälit, kasvomaskit ja käsienpesu on pidettävä edelleen rutiineissa ja näiden käyttöä jopa lisättävä, kun sosiaalisten kontaktien määrä lisääntyy," kunnan tiedotteessa muistutetaan.

Kunnan rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Paikkakunnan ravintoloiden rajoitukset lievenivät tänään lisää, kun valtioneuvosto purki Essoten alueen perustasolle siirtymisen vuoksi ravintolarajoituksia. Ravitsemisliikkeet voivat olla nyt avoinna kello 5–23 ja anniskelu on sallittua kello 9–22.

Sisätiloissa ruokaravintoloissa saa olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista ja anniskeluravintoloissa 50 prosenttia asiakaspaikoista. Lisäksi ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan, joten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat edelleen kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja tanssikielto eivät koske ulkoterasseja.

Aukioloaikarajoitukset eivät puolestaan koske huoltoasemien ravintoloita eivätkä noutoruoan myyntiä.

Kommentoi