Hoivakotien vierailurajoituksia on lievennetty – rokotukset laajenevat maanantaina 55–59-vuotiaisiin

Nopeasti edenneiden rokotusten ansiosta ikääntyneiden hoivakotien vierailurajoituksia on lievennetty. Mari Kosonen

Riikka Klemola

Essoten alueella todettiin eilen torstaina kolme positiivista koronatestien tulosta, tiedottaa Essote. Tapaukset ovat kokonaan uusia, eivätkä liity toisiinsa. Yhden tartunnan lähde on ulkomailla.

Kahden tartunnan jäljitys kesken ja toiseen liittyy laajoja altistumisen mahdollisuuksia.

– Tämä on muistutus siitä, että tilanne ei ole vielä ohi. Toivotaan kuitenkin, että näistä ei tule mitään isoja tartuntaketjuja. Vappua kannattaa tänäkin vuonna suunnitella vietettäväksi perhepiirissä, huomauttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Ripeästi edenneiden rokotusten ansiosta Essoten alueen ikääntyneiden hoivakotien rajoituksia on lievennetty.

– Vanhuspuolella henkilökunta ja asukkaat on nyt rokotettu. Aiempaa suuremmat määrät läheisiä ja muita auttajia voi nyt käydä ikäihmisiä tapaamassa. Edelleen täytyy kuitenkin huolellisesti pitää yllä turvallisuustoimenpiteet, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Tällä hetkellä ensimmäisen pistoksen on saanut Essoten alueella yli 33 800 henkilöä, mikä on 41,8 prosenttia yli 16-vuotiaista.

– Rokotukset etenevät loistavasti. Halukkuus ottaa rokote on suurta. Avaamme rokotusaikoja maanantaiaamuna 26. huhtikuuta kaikille vuonna 1966 ja sitä ennen syntyneille eli uutena ryhmänä 55-59-vuotiaille, kertoo Gärdström.

Kommentoi