Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen aluehallintovirasto arvioi kokoontumisrajoitusten muuttamista - uudet rajoitukset mahdollisesti voimaan vapun jälkeen

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin rajoituspäätöksen muuttamisesta.

Maan hallitus julkaisi keskiviikkona 21. huhtikuuta suunnitelman koronarajoitusten purkamisesta. Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt hallituksen suunnitelman ja sen toimeenpanon arvioinnin, virasto tiedottaa. Virasto on valmiudessa tarvittaessa antamaan uuden yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamispäätöksen vielä ennen vappua ja se astuisi mahdollisesti voimaan vapun jälkeen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto julkaisi tiistaina 20. huhtikuuta uusimman yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia rajoittavan päätöksen, joka astuu voimaan huomenna perjantaina 23. huhtikuuta. Päätöksessä yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin voi Essoten alueen kunnissa osallistua korkeitaan 20 henkilöä, ja se on voimassa 22. toukokuuta saakka.

Keskiviikkona aluehallintovirasto sai hallituksen muistion koronarajoitusten hallitusta purkamisesta, jossa ohjeistetaan rajoitusten purkuun. Muistion mukaan osallistujamäärältään enintään 50 henkilön tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestäminen on mahdollista perustasolla olevilla alueilla, kun toimivaltainen viranomainen sen päätöksellään sallii varovaisuusperiaatetta noudattaen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on nyt pyytänyt kaikilta Itä-Suomen sairaanhoitopiireiltä ajankohtaista lausuntoa yleisötilaisuuksien rajoittamispäätösten osalta keskiviikkoon 28. huhtikuuta mennessä. Saatujen tietojen perusteella Itä-Suomen aluehallintovirasto on valmiudessa tarvittaessa antamaan viikon 17 lopulla, viimeistään 30. huhtikuuta, uuden yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamispäätöksen, mikä tulisi voimaan mahdollisesti 3. toukokuuta.