Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueen rajoitukset lievenee – kokoontumisrajoitus 20 henkilöön

Uudet rajoitukset astuvat voimaan perjantaina ja ovat voimassa toukokuun 22. päivään saakka.

Itä-Suomen aluehallintovirasto lieventää kokoontumisrajoituksia siten, että ensi perjantaista 23. huhtikuuta alkaen Essoten alueella kokoontumisrajoitus on 20 henkilöä. Rajat ovat samat myös Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Ainoastaan Itä-Savon alueella kokoontumisrajoitus pysyy ennallaan eli enintään kuudessa hengessä.

Uusi rajoitus sallii Essoten alueella, Kangasniemi mukaan lukien enintään 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos turvallisuus voidaan niissä varmistaa. Määräykset ovat voimassa 22. toukokuuta asti.

Aluehallintovirasto toteaa, että epidemia on tällä hetkellä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla perustasolla. Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla epidemia on kiihtymisvaiheessa. Etelä-Savon epidemia on kuitenkin viimeisen kahden viikon aikana aiemmasta helpottamassa, ilmaantuvuus yhä pienenemässä ja lähestymässä perusvaihetta.

– Itä-Suomen aluehallintovirasto on saanut pyytämänsä arviot toimialueensa sairaanhoitopiirien covid-19-tilannekuvasta ja sairaanhoitopiirien esittämät näkemykset epidemian hillitsemiseksi tarvittavista rajoitustoimenpiteistä yleisötilaisuuksia koskien, kertoo aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen tiedotteessa.

Kokoontumisrajoituspäätöksen perusteena alueellisen tilanteen kokonaisarvio.