Yksi tartunta viikonloppuna – Essote alkaa rokottaa yli 60-vuotiaita

Koronarokotteita tulee Essoten alueelle sen verran reippaasti, että Essote aloittaa myös yli 60-vuotiaiden rokottamisen huomisesta tiistaista alkaen. Elisa Nuutinen

Viikonloppu toi ainoastaan yhden positiivisen koronatestien tuloksen Essoten alueelle, kerrotaan Essoten tiedotteessa. Tartunta löytyi jo aiemmin karanteeniin asetettujen lähipiiristä.

– Tilanne näyttää hyvältä. Jos muutoksia ei ilmene, niin huomenna tiistaina alueellinen koordinaatioryhmä alkaa purkaa joitain rajoituksia, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Rokotukset ovat edenneet ripeää tahtia. Tällä hetkellä ensimmäisen pistoksen on saanut Essoten alueella reilu 30 600 henkilöä, mikä on vajaa 38 prosenttia yli 16-vuotiaista.

– Rokotteita on ilmoitettu tulevan sen verran paljon, että voimme avata rokotusaikoja kaikille 60 vuotta täyttäneille ja tietysti sitä vanhemmille. Nyt siis rokotteen saavat myös terveet yli kuusikymppiset. Uudelle ikäryhmälle rokotusajat ovat varattavissa 20. huhtikuusta alkaen, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essote rokottaa tällä hetkellä 65 vuotta täyttäneitä ja THL:n riskiryhmään 1 kuuluvia 16 vuotta täyttäneitä ja riskiryhmään 2 kuuluvia 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä.

Kommentoi