Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puulan seutuopiston kevätnäyttely | Opiskelijoiden taidonnäytteet ovat esillä näyteikkunoissa 24/7

Puulan seutuopiston perinteinen kevätnäyttely on parhaillaan esillä. Perinteistä ei ole tapa, jolla näyttely on laitettu esille, sillä nyt opiston kädentaitojen ja taideaineiden opiskelijoiden taidonnäytteitä voi ihailla näyteikkunoissa Keskustiellä.

– Emme voineet järjestää rajoitusten vuoksi näyttelyä kunnantalon aulassa, joten nyt se on pystytetty Keskustie 3:n näyteikkunoihin, kertoo Puulan seutuopiston taidekoulun sekä kädentaitojen vastaava opettaja Niina Lahikainen.

Töitä on esillä viidessä näyteikkunassa eli sisälle näyttelytilaan ei pääse, mutta näyttelyyn voi käydä turvallisesti tutustumassa ikkunoiden läpi.

Idea näyteikkunanäyttelystä syntyi, kun opiston kevätnäyttely uhkasi peruuntua jo toista kevättä perätysten.

– Yhtenä yönä tuli mieleen, että tässä on tyhjä liikehuoneisto ja minäpäs selvittelen olisiko mahdollista tehdä yhteistyötä tilat omistavan Kangasniemen seurakunnan kanssa ja siellä oltiin myötämielisiä.

Nyt esillä oleva kädentaitojen ja taideaineiden näyttely on perinteistä näyttelyä pienempi, sillä näyteikkunoihin mahtuu rajallisesti töitä.

– Tämä on kuitenkin jonkinlainen läpileikkaus siitä, mitä ollaan lukuvuoden aikana tehty. Näyttelyyn voi tutustua mihin vuorokauden aikaan tahansa eli 24/7 ja tässä voidaan tavoittaa sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät välttämättä lähtisi kunnantalolle katsomaan meidän näyttelyä.

Näyttelyssä on esillä töitä muun muassa kudontakursseilta, kuten mattoja ja muita tekstiilejä sekä damaskipuilla kudottuja töitä. Esillä on myös nalle-kurssilla syntyneitä nalleja ja suosionsa säilyttävän makramee-kurssin töitä.

– Se on ollut suosittu ja opiskelijat toivovat sille jatkoa.

Nykyisin todella suosittua kaarrokeneuleiden tekemistä on harrastettu myös seutuopiston ryhmissä ja komeita neuleita on esillä näyttelyssä. Niiden tekemistä on Lahikaisen mukaan tosin hidastanut lankojen ajoittainen loppuminen koko maasta.

Puukontekokurssin taidonnäytteistä esillä on muun muassa Kangasniemi-puukkoja, joiden kahvoihin on upotettu Kangasniemen vaakuna. Töitä on myös tuohi-, keramiikka- ja -lasinsulatuskursseilta sekä korukursseilta eli lusikkakoru- ja hopeaketjukursseilta.

Taideaineiden puolelta esillä on töitä eläinten muotokuvapiirustuskurssilta ja taideryhmän maalauksia.

Seutuopiston kursseille on riittänyt osallistujia ja etänäkin opetus on sujunut.

– Vaikka vuosi on ollut rikkonainen, ihmiset ovat halunneet tulla ja tehdä. Se on monelle jaksamiskeino ja keino tuoda iloa arkeen.

Puulan seutuopiston kevätnäyttely on esillä Keskustie 3:n näyteikkunoissa ympäri vuorokauden perjantaihin 23. huhtikuuta asti.