Essoten valtuusto lisäsi 2,9 miljoonaa euroa koronakuluihin

Henkilöstölle korona-lisää.

Essoten valtuusto budjetoi koronakuluihin lisää rahaa. Taru Hokkanen

Torstaina kokoontunut Essoten valtuusto päätti lisätä kuluvan vuoden talousarvioon 2,9 miljoonaa euroa koronapandemian kuluihin, tiedottaa Essote.

Talousarvio on näiden muutosten jälkeen 2,9 miljoonaa euroa alijäämäinen. Alijäämä katetaan perussopimuksen mukaisesti.

– Talousarviossa vuodelle 2021 ei voitu tehdä kaikin osin riittäviä määrärahavarauksia Covid-19 aiheuttamiin kuluihin. Pandemian jatkuessa edelleen on syytä varautua määrärahojen ylittymiseen. Lisäkuluja ei ole mahdollista kattaa säästöillä tai sisäisillä järjestelyillä, kertoo kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen tiedotteessa.

Määräraha varataan aluksi konsernihallinnon ja -palvelujen vastuualueelle. Määrärahojen tarkemmasta kohdentumisesta päättää Essoten hallitus.

Määrärahasta henkilöstökuluihin menee 2,3 miljoonaa euroa ja palveluiden ostoihin 600 000 euroa.

Essoten valtuusto keskusteli määrärahasta vilkkaasti. Henkilöstökulujen osuuteen on laskennallisesti otettu mukaan myös henkilöstölle osoitettu kertakorvaus. Valtuustossa keskustelua herätti kertakorvauksen suuruus ja kohdentaminen.

Valtuutetut olivat yksimielisiä, että henkilöstö on toiminut erinomaisesti pandemian aikana. Osa valtuutetuista halusi kuitenkin kohdentaa kertakorvauksen koronatyön ns. etulinjaan eli välitöntä potilastyötä tekeviin.

– Valtuuston tahto tuli selväksi. Covid-lisä pitää olla jossain muodossa palkitsemisen välineenä, mutta tavoista päätetään myöhemmin, Kortelainen tiivisti keskustelun annin.

Valtuusto jätti mahdollisen kertakorvauksen summan ja kohdentamisen Essoten hallituksen päätettäväksi, koska epidemia voi tuoda uusia henkilöstökustannuksia muun muassa uusien työntekijöiden palkkaamisen, ylitöiden ja lisien muodossa.

Kommentoi