Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essote on avannut rokotusaikoja – koronarokotukset etenevät nyt vauhdilla

Essote on avannut eilisestä alkaen rokotusaikoja kaikkiin rokotuspisteisiin myös terveille yli 65-vuotiaille. Tarjolla on tässä vaiheessa Astra Zenecan rokote.

– Yli 70-vuotiaiden ajanvaraus on edelleen auki. Aikoja hyvin saatavilla, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Essote on avannut rokotusaikoja myös THL:n mukaiseen riskiryhmäluokitukseen ryhmään 1 kuuluville 16–69-vuotiaille. Rokotteena on yli 18-vuotiailla on Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokote ja 16–18-vuotiailla Pfizer-BioNTechin rokote.

Rokotukset ovat edenneet vauhdilla ja rokotukset jatkuvat Essoten alueella myös viikonloppuna tällä viikolla saadun isomman rokotemäärän ansioista. Liki 30 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista asukkaista on saanut ensimmäisen rokotteen.

– Ensi viikon puolivälissä avaamme rokotusaikoja yli 16-vuotiaille THL:n riskiryhmään 2 kuuluville henkilöille. Meillä ei ole vielä tarkkaa lopullista tietoa rokotteiden määrästä ensi viikolle. Nykyisin rokotamme 4000-6000 pistoksen viikkovauhtia, joista osa on kakkosrokotuksia, kertoo Gärdström.

Essote tiedotti eilen 12 uudesta koronatartunnasta alueella. Tartunnoista 11 löytyi Mikkelistä ja yksi Pieksämäeltä. Noin puolet tapauksista huomattiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Puolet tartunnoista liittyy uuteen tartuntaketjuun Mikkelissä.

Tänään Essote tiedotti kuudesta positiivisesta koronatestien tuloksesta. Essoten mukaan kahteen tartuntaketjuun kuuluvat henkilöt ovat saaneet taudin Mikkelistä ja yksi tartunnoista on saatu ulkomailta. Tartuntaketjujen selvitys on edelleen käynnissä. Tartunnanjäljitys on kuormittunut ja osa altistuneista on edelleen tavoittamatta. Essote ottaa heihin yhteyttä perjantain aikana.

Tartuntojen johdosta altistuneita on Kalevankankaan koulussa, Rantakylän koulussa ja Päämajakoulussa.

– Tartunnan saaneista osa on nuoria ja heillä on hyvin vähän oireita. Nyt on erityisen tärkeää, että jos karanteenin lopuksi ohjataan testeihin, niin siellä pitää myös käydä, tähdentää Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.