Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueen koronatilanne rauhoittumassa - rokotukset edenneet nopeasti

Pääsiäisen aikaan Essoten alueelta on löytynyt neljä uutta koronatartuntaa. Tartunnoista kolme havaittiin Mikkelissä ja yksi alueen ulkopuoliselta henkilöltä, kerrotaan Essoten tiedotteessa.

– Tilanne on pääsiäisen pyhien aikana selvästi rauhoittunut. Tosin testimäärätkin pienentyivät. Mikäli tilanne jatkuu tällaisena, niin lähestymme perusvaihetta ja pystymme lähiviikkoina purkamaan rajoituksia, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Essoten alue on tällä hetkellä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Rokotukset ovat Essoten mukaan edenneet nopeasti, ja yli 70-vuotiaiden aikoja on vapaana lähipäiville. Maahan on saapumassa lisää rokotteita ja se tulee näkymään myös Essoten alueella.

– Tulemme muutaman päivän sisällä avaamaan kaikkien yli 65-vuotiaiden ajanvarauksen. Rokottaminen tapahtuu AstraZenecan koronarokotteella ja ajanvarauksessa on tästä erillinen merkintä. Myös riskiryhmä yhden ajanvaraus tulee avautumaan samalla aikataululla yli 16-vuotiaille, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.