Koronatartunnoissa laskeva trendi - koronalääkäri kehottaa pitämään pääsiäisenä piirit pieninä

Essoten alueella on ilmennyt neljä koronavirustartuntaa. Yksi tartunnoista löytyi Mikkelistä jo karanteenissa olleelta henkilöltä ja yksi ulkopaikkakuntalaiselta, kerrotaan Essotesta tiedotteessa.

Pieksämäellä on kirjattu kolme tartuntaa, joiden altistumiset ovat tapahtuneet päiväkodissa. Näiden tartunnanjäljitys on meneillään.

– Tämän viikon loivasti laskeva trendi näyttäisi jatkuvan. Nyt pääsiäisen vieton alkaessa tulisi silti edelleen pitää piirit pieninä. Tavataan vain lähipiiriä ja suositaan ulkoilua. Muistetaan turvavälit, kasvomaskit ja käsihygienia. Mikkelissä koronatestaus toimii joka päivä, joten juhlapyhinäkin tulee hakeutua herkästi näytteenottoon heti oireiden ilmaannuttua, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa tiedotteessa.

Koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on saanut Essoten alueella jo lähes 21 300 henkilöä, joka on reilut 26 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista. THL:n rokotusrekisterin mukaan Kangasniemellä rokotteen on saanut 20,2 prosenttia väestöstä ja 47,7 prosenttia yli 70-vuotiaista. .

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka