Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasniemellä yksi uusi koronatartunta

Eilisen jälkeen on Essoten alueelta löytynyt kahdeksan positiivista koronatestien tulosta, joista yksi havaittiin Kangasniemellä, kaksi Juvalla ja viisi Mikkelissä, tiedottaa Essote. Tartunnoista viisi löytyi jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta.

Essoten mukaan Kangasniemellä on voinut altistua koronalle perjantaina 26. maaliskuuta kello 17.30-18 välisenä aikana S-Marketissa.

Essoten ohjeistuksen mukaan, jos on ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja seuraavan neljäntoista vuorokauden aikana tulee koronaan sopivia oireita, tulee joko tehdä oirearvio verkossa omaolo.fi -palvelussa tai ottaa yhteyttä Päivystysapuun puhelimitse numeroon 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Essoten Mikkelin rokotuspisteen ajanvaraukseen on avattu mahdollisuus AstraZenecan rokotteen ottamiseen yli 65-vuotiaille henkilöille, jotka kuuluvat riskiryhmään 2. Aiemmin aikoja ovat jo voineet varata riskiryhmään 1 kuuluvat yli 65-vuotiaat.

Seuraavia taustasairauksia omaavat kuuluvat riskiryhmään 2: astma, johon on jatkuva lääkitys, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito immuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes, lisämunuaisen vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus ja lihavuus, kun painoindeksi yli 40.