Pekka Hiltusen kesänäyttelyssä töitä kuudelta vuosikymmeneltä

Tänä kesänä 75 vuotta täyttäneen taiteilija Pekka Hiltusen kesänäyttely on parhaillaan avoinna Taidelinnassa. Pekka Hiltusen työskentely- ja näyttelytilaksi sekä perheensä

Tänä kesänä 75 vuotta täyttäneen taiteilija Pekka Hiltusen kesänäyttely on parhaillaan avoinna Taidelinnassa.

Pekka Hiltusen työskentely- ja näyttelytilaksi sekä perheensä kodiksi rakentama Taidelinna on täyttänyt tänä vuonna 25 vuotta. Yhtä monta kesää Hiltunen on pitänyt Taidelinnassa kesänäyttelyn. Tämänkesäisessä näyttelyssä on esillä läpileikkaus hänen taiteestaan 60 vuoden ajalta. Vanhimmat työt ovat 1960-luvulta ja tuoreimmat tältä vuodelta. Esillä hänen maalauksia, veistoksia ja puureliefejä.

Hänen tuorein aluevaltaus ovat kiviveistokset, joita hän on tehnyt Taidelinnan mailta löytyneistä kivistä. Hänen suurin kivityönsä on kuitenkin 25 vuotta täyttävä Taidelinna.

Taidelinnan rakennepiirustukset teki arkkitehti Kari E.Kuitunen. Rakennuksesta piti tulla alun perin 200-neliöinen, mutta arkkitehdin käsissä senttimetrit muuttuivat tuumiksi, kun tämä tuumasi, ettei kivestä kannata pientä rakentaa. Rakennuksesta tulikin lopulta 500-neliöinen Taidelinna.

Pekka Hiltunen muurasi Taidelinnan itse neljän navetan kivistä. Rakennuksen lopullinen muoto syntyi taiteilijan käsissä, ja jota hän teki kuin taideteosta.

Monet arkkitehdit arvostavat tänä päivänä Taidelinnaa ja se onkin ainutlaatuinen kivirakennus Suomessa.

Pekka Hiltusen kesänäyttely on avoinna Kangasniemellä elokuun 14. päivään saakka. Ensi syksynä taiteilijan töitä on esillä Sveitsin Bernissä.

75 vuotta täyttänyttä taiteilijaa ikä ei paina ja töitä syntyy talvisin Mikkelissä ja kesäisin Kangasniemellä.

– Taide on intohimo, ja se pitää vireessä ja kunnossa.

 Pekka Hiltusen Taidelinna: Taidelinna 25 v. Pekka Hiltunen 75 v. Töitä 60 vuodelta. Näyttely on avoinna elokuun 14. päivään saakka joka päivä klo 11-18. Vapaa pääsy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka