Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasniemi joutuu kiristämään kiinteistöverotusta

Hallituksen päätös korottaa kiinteistöveron alarajoja pakottaa 125 kuntaa kiristämään kiinteistöverotusta vuonna 2017, kerrotaan Veronmaksajain Keskusliitosta. Yleisen kiinteistöveroprosentin alarajan korotus 0,80

Hallituksen päätös korottaa kiinteistöveron alarajoja pakottaa 125 kuntaa kiristämään kiinteistöverotusta vuonna 2017, kerrotaan Veronmaksajain Keskusliitosta.

Yleisen kiinteistöveroprosentin alarajan korotus 0,80 prosentista 0,93 prosenttiin pakottaa korotukseen 90 kunnassa. Kangasniemi kuuluu näiden 90 kunnan joukkoon, sillä Kangasniemen yleinen kiinteistöveroprosentti on nyt 0,80 prosenttia.

Sen sijaan vakituisen asunnon kiinteistöveron alarajan korottaminen 0,37 prosentista 0,41 prosenttiin ei aiheuta muutoksia, sillä Kangasniemellä vakituisen asunnon kiinteistövero on jo nyt 0,45 prosenttia.

– Kuntien tulisi voida päättää mahdollisimman itsenäisesti kiinteistöveron tasosta. Alarajojen nosto pakottaa kiinteistöveron korotuksiin myös sellaiset kunnat, joilla ei ole siihen tarvetta tai halua, muistuttaa Veronmaksajien ekonomisti Leena Savolainen.