Harvel Oy velkasaneeraukseen

Kangasniemeläinen Harvel Oy on Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätöksellä hyväksytty velkasaneeraukseen. Käräjäoikeuden näkemyksen mukaan Harvelia uhkaava maksukyvyttömyys ja konkurssi voidaan saneerausohjelman avulla

Alunperin Lapaskankaan risteykseen piti nousta Keskimaan liikenneasema. Lopulta Keskimaan osuus kutistui polttoainemittarikentäksi ja varsinaisen liikerakennuksen toteutti Harvel Oy. Tiloissa toiminut Ankkurimarket sulki ovensa tammikuun puolivälissä.

Kalevi Tiitinen

Kangasniemeläinen Harvel Oy on Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätöksellä hyväksytty velkasaneeraukseen. Käräjäoikeuden näkemyksen mukaan Harvelia uhkaava maksukyvyttömyys ja konkurssi voidaan saneerausohjelman avulla estää. Lisäksi menettelyllä voidaan tervehdyttää vaikeuksiin ajautunut yritystoiminta jatkamiskelpoiseksi.

– Sinänsä päätös oli odotettu. Kun viime vuoden lopulla jätimme saneeraushakemuksen, oli jo selvillä, että yrityksemme kohdalla saneerausmenettelyn edellytykset täyttyvät, kommentoi Harvel Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Harjula.

– Nyt kävi näin. Mutta vastapainoksi voin sanoa, että kyllä me olemme Kangasniemelle melkoisen summan verojakin maksaneet. Monena vuotena olemme keikkuneet siellä verolistojen kärkipäässä.

Käräjäoikeuden papereiden mukaan Harvel Oy:n velkojen yhteissumma nousee yhteensä yli kahteen miljoonaan euroon. Suurimmat velkojat ovat Työeläkeyhtiö Elo, Eristysyhtymä Virtanen S Ky, Kompan Suomi Oy, LVI-työt Neuvonen Oy, Petri Viiansalo Oy, verohallinto, Nordea, Kangasniemen Osuuspankki, OP Yrityspankki Oyj ja Danske Finance Oy.

Kangasniemeläisille yrityksille Harvelilla on velkaa runsaat 500 000 euroa. Tuosta suurin summa on osuuspankin yli 300 000 euron saatava.

Saneeraus koskee vain Harvelia. Harvel Kiinteistöt Oy, joka omistaa mm. Lapaskankaan risteyksessä sijaitsevan kiinteistön, ei ole mukana järjestelyssä. Ankkurimarket lopetti toimintansa Lapaskankaan kiinteistössä tammikuun puolivälissä. Kimmo Harjulan mukaan kiiteistölle etsitään parhaillaan uutta käyttöä. Neuvottelut ovat käynnissä ja kiinnostuneita on useampiakin.

Ankkurimarket sulki ovensa lopullisesti Lapaskankaan risteyksessä tammikuun puolivälissä.

Kommentoi