Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virepuu Oy satsaa henkilöstöön ja palkkaa uusia työntekijöitä

Lapaskankaalla toimiva puusepänteollisuuden yritys Virepuu Oy hakee lisää henkilökuntaa palvelukseensa. Puisia ulko-ovia sekä ikkunoiden ja ovien aihioita valmistavan yrityksen tuotteilla

Lapaskankaalla toimiva puusepänteollisuuden yritys Virepuu Oy hakee lisää henkilökuntaa palvelukseensa. Puisia ulko-ovia sekä ikkunoiden ja ovien aihioita valmistavan yrityksen tuotteilla on kasvava menekki, jonka lisäksi yritys haluaa saada lisää vakituista työvoimaa sijaisuuksien ja määräaikaisuuksien sijaan.

Yritys hakee uusia työntekijöitä rekrytointikoulutuksen kautta. Haku koulutukseen on parhaillaan menossa ja kestää tammikuun loppuun.

– Tämä on hyvä tapa saada työntekijöitä juuri meidän tarpeisiin, kertoo Virepuu Oy:n toimitusjohtaja Jukka Suuronen.

Virepuu Oy on aikaisemminkin rekrytoinut työvoimaa kouluttamalla ja tapa on osoittautunut toimivaksi.

– Vapailta työmarkkinoilta ei löydy koulutettua henkilökuntaa, ja yhtenä syynä on, että puusepänteollisuuden koulutus on nykyisin vähäistä.

Virepuu kouluttaa uusia työntekijöitä yhteistyössä Etelä-Savon TE-keskuksen kanssa Kangasniemellä. Kouluttajat tulevat Teuvan aikuiskoulutuskeskuksesta.

– Ammattilaiset kouluttavat meille työntekijöitä, jotka käyvät kolmen kuukauden mittaisen kurssin. Työntekijöiden on helpompi hakeutua tälle alalle, kun tarjoamme siihen koulutuksen.

Tällä hetkellä Virepuu työllistää 22 työntekijää ja 3,5 toimihenkilöä. Uusia työntekijöitä on haussa yhdeksän.

6000 neliömetrin suuruisessa hallissa toimivan Virepuun tuotanto edustaa nykyaikaista puusepänteollisuutta, joka on pitkälle koneistunutta ja tietoteknistynyttä. Koneetkaan eivät toimi ilman osaavaa työvoimaa, ja ulko-ovien ja ikkuna-aihioiden valmistuksessa on lukuisia työvaihteita, joihin tarvitaan tekijöitä.

Yritys hakeekin moniosaajia vaihteleviin työtehtäviin.

– Tarkoitus on opettaa koulutuksen aikana 2-3 työtehtävää jokaiselle. Painopistealueina meillä on aihionvalmistus, pintakäsittely ja kokoonpano. Koulutuksen yhteydessä meillä on mahdollisuus kouluttaa myös meidän nykyisiä työntekijöitä. Pyritään lisäämään moniosaamista, Suuronen kertoo.

Virepuu valmistaa ulko-ovia alusta loppuun, ja tilauksesta asiakkaan mittojen mukaan. Lisäksi yritys tekee sormijatkettuja ikkuna-aihioita sisaryritys Lammin Ikkuna Oy:lle, joka valmistaa niistä ikkunoita. Yrityksillä on yhteinen tuotemerkki Lammin ikkunat ja ovet. Virepuun valmistamien tuotteiden myynti- ja markkinointi tapahtuu pääosin Lammin Ikkuna Oy:n kautta.

Yritysten tuotteet menevät pääosin kotimaan markkinoille ja myös jonkin verran vientiin. Yrityksillä on jälleenmyyjäverkostot, jotka myyvät tuotteita muun muassa rauta- ja puutavaraliikkeille.

Suurosen mukaan Virepuu suosii tuotteidensa valmistuksessa kotimaista puuta ja suomalaisia alihankkijoita. Yrityksen lähimmät alihankkijat sijaitsevat Lapaskankaan teollisuusalueella, jossa toimivat yritykset valmistavat Virepuulle sen tuotteissa tarvittavia osia ja komponentteja.

Virepuun rekrytointikoulutuksen infotilaisuus to 18.1. klo 12 tehtaalla Lapaskankaan teollisuusalueella.

Lue lisää 11.1.ilmestyneestä Kunnallislehdestä.