Rivitalo kärsi tulipalossa huomattavia vaurioita – palon syttymissyytä tutkitaan

Poliisi ja pelastuslaitos tutkivat parhaillaan Vihikankaalla eilen pahoin palaneen rivitalopalon syttymissyytä. Tulipalo syttyi keskiviikkona 3.4. iltapäivästä Ketotiellä kuuden huoneiston vuokrarivitalon

Rivitalon päätyhuoneisto ja rakennuksen kattorakenteet tuhoutuivat täysin eilisessä tulipalossa.

Riikka Klemola

Poliisi ja pelastuslaitos tutkivat parhaillaan Vihikankaalla eilen pahoin palaneen rivitalopalon syttymissyytä. Tulipalo syttyi keskiviikkona 3.4. iltapäivästä Ketotiellä kuuden huoneiston vuokrarivitalon päätyhuoneistossa. Rivitalon omistaa Kangasniemen kunnan vuokrataloyhtiö Kangasniemen Vuokratalot Oy ja se kärsi palossa huomattavia vaurioita. Pahimmat vauriot ovat päätyhuoneistossa, joka oli täyden palon vaiheessa, kun pelastuslaitoksen ensimmäinen sammutusyksikkö saapui paikalle.

Palo eteni voimakkaasti rakennuksen yläpohjan ontelossa, koska 1980-luvulla rakennetussa talossa ei ollut huoneisto kohtaisia palokatkoja.

Pelastuslaitos kutsui paikalle tukkirekan, jonka kahmarilla poistettiin koko rivitalon katto. Päätyhuoneisto ja rakennuksen kattorakenteet tuhoutuivat palossa täysin.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle palavan asunnon asukas oli talon edustalla maahan tuupertuneena. Pelastuslaitoksen savusukeltajat tarkastivat rivitalon kaikki huoneistot, eikä niistä ei löytynyt ketään. Tulipalossa ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta yksi asukas toimitettiin sairaalaan.

Rivitalon asukkaat on ohjattu tilapäismajoitukseen. Vuokra-asunnoissa asui viisi henkilöä, ja yksi huoneisto oli tyhjillään. Ilmoituksen tulipalosta pelastuslaitokselle teki naapuritalon asukas. Pelastuslaitos sai hälytyksen tehtävälle kello 15.08.

Kommentoi