Neljä uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta

Eilisen jälkeen Essoten alueelta on löytynyt neljä uutta positiivista koronatestien tulosta, tiedottaa Essote. Yksi tapauksista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja kolme

KNKL

Eilisen jälkeen Essoten alueelta on löytynyt neljä uutta positiivista koronatestien tulosta, tiedottaa Essote. Yksi tapauksista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja kolme uuteen tartuntaketjuun. Uusien tapausten lähde on Etelä-Suomessa. Altistumisia on uuden ketjun johdosta tapahtunut Mikkelissä Tuppuralan koulussa. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Aiempi laaja tartuntaketju on saatu Essoten mukaan nyt hallintaan. Mikkelin ilmaantuvuusluku kävi sen johdosta suurten kaupunkien kärkitasolla.

– Täytyy todeta, että tartunnanjäljityksemme malli toimii erinomaisesti. Kun saamme positiivisen koronatestin tuloksen, tieto menee henkilölle pääsääntöisesti minuuteissa ja altistuneillekin tieto on saatu enemmilläänkin tunneissa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Lisäksi THL:n tilastoissa on kirjautunut Essoten alueen kuntiin useita tartuntoja, jotka on todettu muualla Suomessa, ja jotka eivät aiheuta toimenpiteitä Essoten alueella. Näitä tapauksia on kirjautunut neljä Mikkeliin sekä Juvalle ja Mäntyharjulle kumpaankin yksi.

– Nämä merkinnät aiheuttavat usein kysymyksiä. Ne tarkoittavat, että joku alueellamme kirjoilla oleva henkilö on sairastunut muualla. Käytännössä kyse on useimmiten opiskelijoista, varusmiehistä tai muualla työskentelevistä. Me julkistamme ainoastaan ne tapaukset, joilla on suoraan merkitystä alueen asukkaille, Seppälä kertoo.

Kommentoi