Kangasniemellä koronatartunta – rokotteita alkaa tulla enemmän

Essoten alueelta on löytynyt neljä uuttaa koronatartuntaa, tiedottaa Essote. Yksi tartunta havaittiin Kangasniemellä ja kolme Juvalla. Essoten mukaan tartuntojen lähteet

Koronatesteissä on löytynyt 4 uutta tartuntaa Essoten alueelta, joista yksi Kangasniemeltä. Kuva: Katja Luoma

KNKL

Essoten alueelta on löytynyt neljä uuttaa koronatartuntaa, tiedottaa Essote. Yksi tartunta havaittiin Kangasniemellä ja kolme Juvalla. Essoten mukaan tartuntojen lähteet ovat alueen ulkopuolelta.

Essoten saamien ennakkotietojen mukaan rokotemäärät kasvavat huomattavasti ensi viikosta lähtien. Osa rokotteista menee tuosta ajankohdasta lähtien myös toisen annoksen rokotuksiin.

– Sen jälkeenkin rokotteita odotamme viikoittain nykyistä enemmän ja avaamme lisää rokotusaikoja. Tällä hetkellä uudet ajat menevät seniorikansalaisille. Yli 70-vuotiaiden rokotusajavaraus aukeaa 22.3. kello 8. Tällä hetkellä rokotamme 1945 ja sitä ennen syntyneitä, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Essoteen tulee kaikkia kolmea Suomessa käytössä olevaa rokotetyyppiä. Asiakkaat eivät itse voi valita, mitä rokotetta saavat. Kunkin rokoteannos määräytyy saatavilla olevan rokotteen mukaan.

Essoten alueen määräyksissä ja ohjeistuksissa on tapahtunut muutos. Aluehallintoviraston antama tartuntatautilain pykälään 58 d -pykälän mukainen määräys Essoten alueen toimijoille päättyi 15.3. Sen mukaan alueen toimijoilta edellytettiin varmistamista, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin.

– Kahden metrin suojaväli on edellään välttämätöntä kaikissa oman perheen ulkopuolissa kontakteissa ja edellytys turvalliselle yritystoiminnan järjestämiselle. Kun vielä käyttää kasvomaskia sekä pesee ja desinfioi käsiä, niin suojautuu ja suojaa muita koronalta jo hyvin, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Kommentoi