Viisi koronatartuntaa Essoten alueella – Essote vastustaa rokotusten kohdentamista hankalammille tautialueille

Viikonloppu toi viisi uutta positiivista koronatestien tulosta Essoten alueelle. Yksi tartunnoista löytyi Pieksämäeltä ja neljä Mikkelistä. – Osassa tapauksissa tartunnat

Essote vastustaa rokotusten kohdentamista hankalammille tautialueille, koska Etelä-Savossa on paljon riskiryhmäläisiä ja vapaa-ajanasutusta. Kuva: Hanna Henriksson.

KNKL

Viikonloppu toi viisi uutta positiivista koronatestien tulosta Essoten alueelle. Yksi tartunnoista löytyi Pieksämäeltä ja neljä Mikkelistä.

– Osassa tapauksissa tartunnat ovat levinneet herkästi. Uudeltamaalta lähtöisin olleet ketjut ovat herkemmin tarttuvaa brittivarianttia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Rokotukset jatkuvat Essoten alueella aiempaa suuremmilla rokotemäärillä. AstraZenecan rokotteiden käytön keskeytys ei hidasta tahtia.

– Kenenkään aikaa ei jouduttu perumaan AstraZenecan rokotteen käytön keskeytyksen takia. Viranomaistiedote tuli aika myöhään perjantaina, mutta onnistuimme järjestämään rokotukset kaikille ajan varanneille, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Essote vastustaa viime viikolla esille noussutta mahdollisuutta, että rokotteita kohdennettaisiin enemmän hankalammille tautialueille.

– Tilanteet ovat muuttuneet koko ajan nopeasti. Etelä-Savossa on korkea sairastavuus ja siten paljon riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. He sairastuvat helpommin koronan vaikeaan muotoon, jos saavat tartunnan. Kun otetaan huomioon tämä ja se, että alueella on paljon vapaa-ajan asustusta, emme voi millään kannattaa tässä vaiheessa muutoksia rokotteiden jakelujärjestykseen, sanoo Seppälä.

Kommentoi