Yläkoululaiset palaavat lähiopetukseen – maskisuositus kouluihin

Essoten koronalääkärit ovat päivittäneet alueen suosituksia ja ohjeistuksia tänään torstaina, kerrotaan Essoten tiedotteessa.  Useimmat rajoitukset jatkuvat. Suurin muutos tuli suosituksiin

Yläkoululaiset palaavat lähiopetukseen maanantaina.

KNKL

Essoten koronalääkärit ovat päivittäneet alueen suosituksia ja ohjeistuksia tänään torstaina, kerrotaan Essoten tiedotteessa. Useimmat rajoitukset jatkuvat.

Suurin muutos tuli suosituksiin yläkoulujen opetuksesta. Koulujen 7-9 luokat palaavat maanantaina 29. maaliskuuta lähiopetukseen. Edellisenä päivänä päättyy myös Aluehallintoviraston etäopetusta koskeva määräys.

– Suosittelemme alueen kunnille vahvasti, että kouluissa otetaan käyttöön kasvomaskit. Kirurgiset kertakäyttömaskit ovat turvallisin vaihtoehto, sillä kangasmaskeissa on suuria eroja, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Toisen asteen, korkeakoulujen, aikuisten taiteen perusopetuksen, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen etäopetuksen suositus jatkuu 11. huhtikuuta saakka.

– Hallituksen sulkutilan jälkeistä ohjeistusta ei ole alueella saatu. Essote on tänään antanut aluehallintovirastolle oman näkökulmansa tilanteesta. Sen mukaan 7-9 luokkien yläkoulujen etäopetus ei ole lain kriteerit täyttäen ehdottoman välttämätöntä. Viime aikojen merkittävistä koulualtistuksista huolimatta ei kouluissa ole todettu suuria määriä jatkotartuntoja. Valtaosa lasten ja nuorten viime aikaisista tartunnoista on tullut vapaa-ajan tilaisuuksista ja perhealtistuksista, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Yli 12-vuotiaiden nuorten harrastustoiminnan taukosuositus jatkuukin 5. huhtikuuta saakka. Kaikki aikuisten harrastustoiminta suositellaan edelleen pidettävän tauolla. Myös yksityisten kuntosalien ryhmäliikuntatoiminta suositellaan edelleen tauotettavaksi.

Alle 12-vuotiaiden harrastetoiminta on edelleen sallittua.

– Arviomme lasten ja nuorten harrastustoimintaa uudestaan ensi viikolla tiistaina alueellisen koronakoordinaatioryhmän kokouksessa, Seppälä kertoo.

Perusteena rajoitusten jatkamiselle ovat alueen koronatartuntojen määrän kasvu viime päivinä ja kansallisen tilanteen heikkeneminen. Essoten terveyspalvelut tukee jo nykyisin muiden alueiden potilastyötä.

– Tilanteet voivat muuttua hyvin nopeasti. Monilla alueilla on huono tilanne ja omasta korkeasta kuormituksesta huolimatta otamme tarvittaessa muiden alueiden koronapotilaita vastaan ja siihen myös valmistaudutaan, kertoo Seppälä.

Uusia tartuntoja tulee edelleen runsaasti. Eilisen jälkeen on positiivisia koronatestien tuloksia löydetty kaikkiaan yhdeksän. Näistä yksi havaittiin juvalaiselta ja muut kahdeksan asuvat Mikkelissä. Altistuneiden jäljitystyö on saatu heidän osaltaan päätökseen ja karanteeniin asetettavat on paria lukuun ottamatta tavoitettu.

Kommentoi