Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikirjoitus | Suur-Savon Sähkön omistus

Mikkeli n kaupunki on velkaantumisen johdosta halukas myymään SSS Oy:n osakkeensa. Palkattu konsultti on selvittänyt vaihtoehtoa, joilla muut omistajat ottaisivat velkaa ja ostaisivat sitten SSS Oy:n osakkeet Mikkeliltä. Ratkaisuna on Holdingyhtiö. Tämä muistuttaa jo EU:n erilaisia elvytys- ja tukipaketteja. Eli muut omistajat ottaisivat yhteistä velkaa, jolla rahoittaa osakekaupat ja Mikkeli maksaa velkojaan pois. Perustettavalla yhtiöllä ei olisi muuta tuloa kuin SSS Oy:n osingot. Useampi vuosikymmen menee, että saadaan velat niillä maksettua. Toki Mikkeli ’uhkailee’, että osakkeet voidaan myös myydä ulkomaisille sijoittajille ja silloin Järvi-Suomen Energian siirtohinnat nousisi vielä nykyistäkin korkeammiksi. Konsultti on toki huomannut, että SSS Oy:n yhtiökokouksessa yksi omistaja voi käyttää vain 10 prosentin äänivaltaa ja se pykälä pitäisi tietenkin poistaa yhtiö säännöistä.

Parempi ratkaisu olisi, että Osuupankki perustaisi erikoissijoitusrahaston OP Sähkön ja se ostaisi Mikkelin ja muidenkin halukkaiden osakkeet. Rahaston osuuksia voivat ostaa kaikki sijoittajat siis myös yksityishenkilöt.

Tämä tulee olemaan seuraavan valtuustokauden suurimpia kysymyksiä, mutta tätä ei ole kysytty ehdokkailta missään vaalikoneessa!

Tapio Viljanen (Ps)

Luusniemi

Ehdolla kunnanvaltuustoon