Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikirjoitus | Yhdessä kestävän Kangasniemen puolesta

Luonto, ilmasto, koulutus, ihmisten hyvinvointi ja avoin päätöksenteko ovat meille tärkeitä teemoja. Haluamme rakentaa yhteistyössä muiden kanssa kestävää Kangasniemeä, jossa turvataan nykyisille ja tuleville asukkaille hyvän elämisen mahdollisuudet ja huomioidaan päätöksissä myös luonnon kantokyky. Avoimuus, läpinäkyvyys, kuntalaisten ja kunnan yrittäjien kuuleminen ja osallistaminen kuuluvat päätöksentekoon ja näihin haluamme kiinnittää huomiota myös tulevalla valtuustokaudella. Meillä on rohkeutta nostaa jo tehtyjä päätöksiä tarvittaessa uudelleen keskusteluun ja tarkasteltavaksi. Kangasniemellä moni asia on hyvin ja me haluamme pitää huolta, että niin on myös jatkossa.

Seuraavat teemat avaavat tavoitteitamme:

Kangasniemeläisille vehreä luonto ja puhtaat vedet ovat sydämen asioita. Monimuotoinen luonto, elinvoimaiset kylät ja viihtyisä kirkonkylän keskusta ovat kuntamme vetovoimatekijöitä. Kuntamme maankäytössä tulee huomioida luontoarvot, vesistöjen puhtaus ja luonnon monimuotoisuus. Kaivosyhtiöille ei tule antaa mahdollisuutta aloittaa kaivostoimintaa Kangasniemellä. Pidetään yhdessä huolta luontopoluista, virkistysalueista ja lisätään lähi- ja luomuruoan osuutta päiväkoti- ja kouluruokailussa.

Meille on tärkeää, että kunta pitää huolta lapsistaan ja nuoristaan, jotta kunnassamme on turvallista kasvaa ja saada hyvän elämän eväät. Lapsiperheystävällisyys on linjattu myös kunnan strategiassa. Mitä viisaammin kunta huolehtii lapsista nyt, sitä vähemmän se maksaa korjaavina toimina myöhemmin. Me haluamme turvata laadukkaan ja saavutettavan varhaiskasvatuksen eri puolilla kuntaa ja kohdentaa kouluissa resursseja pieniin ryhmäkokoihin ja erityisen tuen tarpeeseen. Kattavaan kouluverkkoon kuuluvat myös kyläkoulut ja oma lukio.

Kunnalla on suuri vastuu asukkaiden hyvinvoinnista ja sen edistämisestä. Liikuntapaikkoihin panostaminen, yhdistysten tukeminen ja harrastustoiminnan mahdollistaminen eri puolilla kuntaa lisäävät kuntalaisten hyvinvointia. Laadukkaaseen ja toimivaan perhe- ja nuorisotyöhön tulee varata riittävät resurssit sekä huolehtia siitä, että soteuudistuksen jälkeenkin kunnassamme on tarjolla matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut, laadukkaat vanhusten hoitopalvelut sekä saavutettavat lähipalvelut. Kunnassamme tulee olla turvallista ikääntyä ja elää vanhuutta.

Meille on myös tärkeää, että kunta toimii yrittäjämyönteisesti ja ottaa yrittäjät avoimesti mukaan kehittämään kunnan toimintaa. Kunnan hankintaosaamiseen tulee panostaa ja investoinnissa tulee huomioida myös paikalliset yritykset. Haluamme kiinnittää huomiota myös kulttuurin merkitykseen kunnan vetovoimatekijänä: luoda puitteet kulttuurin toimijoille tehdä työtään, taata riittävät resurssit toimiville kirjastopalveluille ja huolehtia taiteen perusopetuksen toiminnasta myös jatkossa.

On tärkeää, että kunnasta löytyy rohkeutta kysyä ja osallistaa kuntalaisia. Paras tulos ei aina löydy kunnan kokoushuoneesta, vaan parhaat ideat syntyvät yhdessä kuulemalla kuntalaisia, kunnan henkilökuntaa ja yrityksiä. Kunnan päätöksenteon tulee olla avointa sekä läpinäkyvää ja haluamme lisätä osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden äänen ja omien ideoiden kuulumista. Eri elämäntilanteissa olevia kuntalaisia tulee tukea hyvän arjen ylläpitämisessä ja kunnassamme on oltava ehdoton nollatoleranssi kiusaamiselle, häirinnälle, rasisimille ja kaikelle syrjinnälle.

Maaseudun vetovoiman, monipaikkaisuuden ja etätyön tekemisen lisääntyessä me vihreät haluamme, että Kangasniemi on etujoukoissa tuomassa esiin kuntaamme ja sitä hyvää elämää, jota maaseudulla voi elää.

Marjo Hämäläinen, Marko Illi, Anne-Mari Syrjäläinen, Arja Villi, Mika Ollikainen, Marjo Heikkinen, Suvi Tiihonen, Kirsti Price, Hanna Eskelinen, Maisa Juntunen

Kangasniemen vihreiden kuntavaaliehdokkaat