Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Kesäloma koitti koululaisille

Suvivirsi kajahteli kouluissa, kun koululaiset pääsivät kesälomalle. Viimeistä kertaa Suvivirsi soi Äkryn ja Otto Mannisen kyläkouluissa, joissa päättynyt lukuvuosi oli viimeinen. Koulut on lakkautettu ja ovet menivät säppiin. Koululaiset siirtyvät syksyllä uusiin opinahjoihin, joissa he pääsevät viettämään kevätjuhlaa taas ensi keväänä.

Viimeistä kertaa Suvivirsi soi lukiosta valmistuneille ylioppilaille, joita juhlittiin viime lauantaina. Yhteinen opintotaival päättyy, ja he lähtevät nyt kukin omille teilleen. Mutta yhteiset kokemukset yhdistävät ja niitä nyt ylioppilaiksi valmistuneilla riittää, sen verran poikkeuksellisissa oloissa he ovat joutuneet opiskelemaan, kirjoittamaan ja viettämään abivuottaan.

Yhteisten kokemusten yhdistämille voi syntyä uusia kohtaamisia, jopa vuosien päästä. Tästä ovat todisteena he 14 vuonna 1971 eli 50 vuotta sitten Kangasniemen yhteiskoulusta ylioppilaiksi valmistunutta, jotka kokoontuivat koulujen päättäjäispäivänä Kangasniemelle tapaamaan toisiaan ja muistelemaan yhteisiä kouluaikojaan.

Perinteisesti riemuylioppilaat juhlivat uusien ylioppilaiden rinnalla ylioppilaaksi pääsynsä 50-vuotisjuhlaa. Nyt he eivät kokoontumisrajoitusten vuoksi päässeet osallistumaan Kansis-keskuksessa pidettyyn lakitustilaisuuteen, mutta sankarihaudoilla he olivat yhdessä uusien ylioppilaiden kanssa. Mutta eivätpä päässeet monet muutkaan, sillä juhlaan pääsi vain kaksi kutsuvierasta kultakin ylioppilaalta.

Avuksi tuli suoratoisto eli Kansis-keskuksen ylioppilasjuhla striimattiin suorana verkkoon ja se on edelleen katsottavissa verkossa Kangasniemen kunnan You Tube -kanavalla.

Onnea kaikille valmistuneille ja mukavaa kesälomaa koululaisille!