Vaalikirjoitus: Suomen kaunein kunta, houkutteleeko se asukkaita?

Se asia ei ole ihan itsestään selvyys, mutta kiitokset kuntaan luulisin tekniselle puolelle. Monen ihmisen mieltä painaneen Pappilansalmentien reunat oli viimeinkin saatu raivattua ja näköala aukeni järvelle. Samalla mallilla pitäisi jatkaa muutenkin siistimistä.

Kunnan johdon ja virkamiesten pitäisi Ely-keskusta ja Testiaa ja kuka siellä ylä portaassa on vastuussa pommittaa asioilla esimerkiksi, kevyen liikenteen väylä pitäisi saada välille Salmenkylän leirikeskuksen kohdalta – Vuojalahteen Luusniemen tien risteykseen, sillä Lapaskangaalla on valtava määrä yrityksiä jotka on sitkeästi pitäneet Kangasniemeä pystyssä näinä vaikeina aikoina, eikös tämä olisi pieni kiitos yrityksille ja moni ajaisi pyörillä töihin tai kävellen niin saataisiin niitä ilmastopäästöjä pienemmiksi saataisiin niitä pisteitä. Toinen vaikea kevyenliikenteen väylä on kirkonkylä – vanhainkoti se pitäisi jatkaa Leppäniementienhaaran kohdalle (Suurolankievari), siellä on myös iso määrä hoitajia ja vanhuksia jotka käyttäisi sitä ja taas saataisiin ilmastopäästöjä pienemmiksi.

Nyt kun näihin siivous asioihin on päästy niin kirkonkylässä on monia rakentamattomia tontteja keskeisillä paikoilla entinen Neuvolan tontti, Pappilantiellä siellä on kunnalla ja seurakunnalla heitteille jätettyjä ryteiköitä ja muutenkin on pitkin kirkonkylää raivattavaa.

Nyt kun meille on tulossa vielä tänne yrittäjä ystävällinen kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen niin uskon että hän kyllä hoitaa oman osansa yrittäjiin päin, me tarvitsemme kunnanjohtajaa ja kunnanjohtaja meitä hän kyllä osaa varmasti markkinoida Kangasniemeä ja on meidän jokaisen Kunnanjohtaja.

Meillä jokaisella puolueella myös ehdokkailla on omat arvomme, mutta turha politikointi pitäisi olla pois sillä pieni kunta ei pärjää sillä enempi yhteistyötä yli puolue rajojen. Vieläkin olen sitä mieltä henkilökohtaisesti että Hokan koulua ja Äkryn koulua ei olisi pitänyt sulkea ja samaa mieltä on valtiovaltakin että tässä tilanteessa ei pitäisi pieniä pitäjien kouluja lakkauttaa?

Vaikka tämä on vaalikirjoitus niin ajatukset ovat omiani.

Sulo Hämäläinen

SDP Valtuutettu

Kuntavaaliehdokas SDP

Teknisenlautakunnan vpj.

Rakennuslupajaoston vpj.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi