Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikirjoitus | Kunnan on edistettävä yrittäjyyttä

Kangasniemen Perussuomalaiset on määritellyt tulevat linjat kuntavaaliohjelmassaan:

Kunnan toiminnan ja päätöksenteon tulee olla avointa ja kuntalaisia tulee kuunnella päätöksenteossa myös vaalien ulkopuolella.

Kunnan tulee toimia edistääkseen myös pieniä ja keskisuuria yrittäjiä lisäämällä yhteistyötä heidän kanssaan muun muassa tarjoamalla heille neuvoja ja näkyvyyttä. Kunnassa on oltava toimiva yhdyshenkilö yrittäjien tueksi. Tämä on omiaan luomaan Kangasniemelle yrittäjäystävällisen ilmapiirin, joka houkuttelee uusia yrittäjiä ja tuo sitä kautta vaurautta kuntaan.

Kunnan täytyy käyttää paikallisia tuotteita ja palveluita mahdollisuuksien mukaan.

Ikääntyvistä ihmisistä on pidettävä parempi huoli ja oikeus arvokkaaseen elämään on turvattava. Kehon, mielen ja sosiaalisten tarpeiden hoito on pyrittävä järjestämään vanhusten kotiseudulla. Palveluntarve tulee kartoittaa säännöllisesti ja siihen on vastattava. Kunnan tulee valvoa alueellaan toimivien palvelu- ja hoitoyksiköiden toimintaa.

Lapsiperheitä on tuettava mahdollistamalla pienten lasten kotihoito sekä turvallinen lapsuus. Neuvolatoiminnalla tuodaan tukea perheiden arkeen ja erilaisiin muuttuviin tilanteisiin. Tässä on tärkeänä osana perhetyöntekijä ennaltaehkäisevään sekä auttavaan perhetyöhön. Kotihoidon palveluiden saatavuutta on parannettava.

Nuorille on tarjottava tukea opintoihin ja työllistymiseen. Ennaltaehkäisevällä työllä torjutaan nuorten syrjäytymistä ja näköalattomuutta, sekä turvataan parhaat mahdollisuudet menestyä elämässä. Pyritään toimimaan yhteistyössä yritysten ja nuorten kanssa, heidän yhteen saattamisekseen.

Nuorille ja lapsille on turvattava riittävästi harrastetoimintaa tarjoamalla harrastetoimintatiloja sekä tarvittaessa myös ohjausta.

Petri Ikonen

Aulis Kämppi

Terttu-Liisa Lindholm

Perussuomalaiset

ehdokkaat