Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Veteraanien työtä pitää muistaa jatkossakin

Tiistaina liput liehuivat saloissa kansallisen veteraanipäivän merkiksi. Perinteistä valtakunnallista pääjuhlaa ei koronan vuoksi tänä vuonna voitu viettää. Paikallisella tasolla perinteitä kuitenkin pidettiin yllä. Kangasniemellä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöt sekä kunta ja seurakunta laskivat seppeleen talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden sankarivainajien muistomerkille.

Kansallista veteraanipäivää on juhlittu vuodesta 1987 lähtien. Historiallisesti juhlapäivä ajoittuu Lapin sodan päättymisen päivään 27. huhtikuuta 1945.

Sodan päättymisestä on kulunut jo 76 vuotta ja veteraanien joukot ovat harventuneet. Pian on käsillä aika, jolloin itsenäisyytemme tärkeiden taisteluiden veteraaneja ei enää joukossamme ole. On kuitenkin tärkeää, uudet sukupolvet vaalivat veteraanien työn muistoa ja korostavat sodan kokeneiden sukupolvien merkitystä. Kansallinen veteraanipäivä on tärkeä osa tuota kunnioitusta. Toinen yhtä tärkeä osa on se, että veteraanien hyvinvoinnista huolehditaan kunnolla niin kauan kuin heitä joukossamme on.