Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikirjoituksia | Kaupunkijärkeä ja strategioita

Jo Mannerheim totesi, että kansakunta ilman suuntaa näivettyy. Koneen Ruhtinas -kirjassa Pekka Herlin osoittaa saman asian persoonallisella tavallaan, kuinka tärkeää on ylipäätään, että yrityksellä on suunta. Nämä ajatukset pätevät yhtä hyvin kuntiin. Onko Kangasniemen kunnalla suuntaa, johon se pyrkii. Ei riitä, että kirjoitetaan näyttävä paperi taulukoineen sekä valokuvineen. Tärkeintä on päämäärän ohella itse prosessi, eli se miten kaikki tehdään.

Kuntamme on ollut tällä vaalikaudella, kuin laiva ilman peräsintä. Erilaisia työkaluja ja osaamista on ollut kuitenkin paljon saatavilla. Jotakin on puuttunut. Valtuustolta on puuttunut näkemystä ja halua kuunnella kuntalaisia, vapaa-ajan asujia, kylätoimikuntia ja yrityksiämme. Otetaan kuntalaiset kiinteästi mukaan päätöksentekoon, jotta kuntalaisille tärkeät asiat rahoitetaan ensin. Kuntaamme tarvitaan vähintäänkin hitunen kaupunkijärkeä ja ennakointiosaamista. Maalaisjärkeähän täällä on riittävästi.

Olen ehdottanut useasti, että kuntaamme perustetaan yrittäjistä ja halukkaista koostuva ryhmä, joka pohtisi sitä, miten kuntaamme voidaan yritystoiminnan kannalta kehittää kiinnostavaksi. Ilman yritystoimintaa, kun ei ole työtäkään. Yrittäjissä ja etenkin pienyrittäjissä on kuntamme tulevaisuus ja elinvoima. Kangasniemen tulee hankinnoissaan suosia paikallisia pienyrittäjiä ja hankkia palvelujaan mahdollisimman läheltä. Olipa kyseessä sitten kouluruokailu, kunnan verkkosivujen uudistus tai jonkin kysymyksen konsultointi. Omassa kunnassamme on paljon osaamista omasta takaa, eikä ruoho ole sen vihreämpää aidan takana. Lisäksi kunnan tulee tukea paikallisia yrittäjiä ja start-upeja tarjoamalla palveluja, liiketiloja ja toimiva tieverkosto.

Matkailun – ja vapaa-ajan toimintojen kehittäminen tulee olla yksi kehittämissuunta. Olen ehdottanut projektia Betania -rakennuksen korjaamiseksi ja pelastamiseksi. Toki kysymys sen omistuksesta on ratkaistava. Haluan perustaa rakennukseen Puulanmaan kulttuuri- ja luontokeskuksen. Sillä onhan kunnassamme keskusteltu mm. Puulan vesiluontopuistosta, sekä patikointipolkujen kunnostamisesta. Ja kyse on ylipäätänsä puhtaasta Puulasta.

Kangasniemen menot on tasapainotettava, mutta juustohöylä kuuluu keittiöön eikä kuntapolitiikkaan. Kitketään sen sijaan turha rahanmeno hömppähankkeisiin ja poliitikkojen tai virkamiesten päähänpistoihin, ja keskitytään tuottamaan tehokkaita peruspalveluja kuntalaisille.

Kari Synberg (sin.)

Suomen maaseudun puolustaja - SMP

Sinisten kuntavaaliehdokas