Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Tauti ei hellitä, jos ohjeita ei noudateta

Koronakurimus on vaivannut meitä jo runsaan vuoden. Vaikka rokotukset ovat käynnissä ja kesä tulossa, eivät tartuntamäärät ota vähentyäkseen. Pikemminkin tilanne on tämän kevään aikana oleellisesti pahentunut, kun koronasta on tullut uusia, herkemmin tarttuvia muunnoksia.

Maan hallitus on ohjeistanut kansalaisia välttämään erilaisia kokoontumisia, joissa korona on levinnyt. Samoin on rajoitettu baarien, ravintoloiden ja kahviloiden toimintaa, suljettu kuntosaleja ja muita sisäliikuntapaikkoja ja kielletty erilaisia yleisötapahtumia. Parhaillaan käsittelyssä ovat myös liikkumisrajoitukset, jotka sallisivat vain välttämättömän liikkumisen ja asioinnin.

On tietenkin ymmärrettävää, että yrittäjät ovat huolissaan tilanteesta. Jos ihmiset eivät liiku, ei kassakone kilise. Ja jos kassakone on kilisemättä tarpeeksi pitkään, voivat seuraukset olla kohtalokkaat.

Hankalasta tilanteesta huolimatta purnaaminen ja hallituksen päätösten ylenmääräinen moittiminen on nyt turhaa. Samoin on turhaa se, että toimittaja televisiouutissa hämmästelee, kuinka voi ostaa kattilan isosta marketista, mutta ei pienestä kattilakaupasta. Hallituksen ja viranomaisten linjausten tavoitteena ei ole suosia suuria marketteja, vaan saada vaarallinen tauti kuriin. Jos maltamme ohjeita nyt noudattaa ja välttää kontakteja, voimme päästä jo kesällä nauttimaan normaalista elämänmenosta. Jos emme ohjeita noudata, voivat edessämme olla entisestäänkin paheneva tautikierre ja entisestäänkin kiristyvät rajoitukset.