Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikirjoitus | Äänestysauto on hyvä idea

Kuulinpa huhua, eräänä päivänä miten valtuustossa asioita käsitellään.

Eräs oletettavasti naisvaltuutettu teki hyvän ehdotuksen! Hän ehdotti, että Kangasniemelle olisi hyvä hankkia äänestysauto, joka kävisi aikataulun mukaan eri kylillä mahdollistamassa äänestämisen niille, jotka eivät muuten pääse tulemaan kirkolle numeron laittoon.

Ehdotus on mielestäni hyvä, mutta miten kävi asian kanssa valtuustossa?

Talonpoikaisjäärä jyrähti, että meillä ei tällaista tarvita ja asiaa ei sitten enää käsitelty. Tässä tulee tämä talonpoikaispuolueen mahti hyvin esille kun ”isot isännät” jyrähtelevät ja muut vikisevät. Tällaisen tapauksen jälkeen sitten lapset taputtavat karvaisia käsiä yhteen ja sanovat, että kylläpä meillä demokratia toimii!

Laitan tämän lainatun ajatuksen tuosta äänestysautosta näin paikallisen lehden palstalle, jotta asialle voidaan tehdä jotain. Mitä se sitten on? Hankitaan tällainen auto vaikka vuokraamalla se joltain taksiyrittäjältä ennakkoäänestyksen ajaksi kuskeineen. Laaditaan aikataulu ja ilmoitetaan Kangasniemisille mahdollisuudesta äänestää ennakkoon autossa. Rahat saadaan vaikka noita turhia seminaareja ja konsultteja vältellen tähän viikon projektiin.

Vaalit ovat tulossa ja vaikka talonpojat yrittävätkin estää demokratian toteutumisen niin vaihdetaan valtuusto vaikka kokonaan. Se on sinusta äänestäjä kiinni miten käy.

KD kuntavaaliehdokas.