Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikirjoitus | Hyvinvointia tasapuolisesti

Olemme olleet vuoden Kangasniemelläkin erikoisessa tilanteessa. Tapahtumat, tilaisuudet, perhejuhlat, kokoukset jne. ovat kutistuneet pienimuotoiseksi kohtaamisiksi.

Talvi taas on ollut niin kuin ennen vanhaan. Ulkoilu ja esim. hiihtäminen on ollut herkullista niille jotka hiihtämään ja muuhun ”talviurheiluun” kykenevät. Tekninen toimi on hoitanut latuja kiitettävästi kovan painostuksen alla, koska umpihankihiihtoa ei nykyisin harrasteta.

Kaikki eivät esimerkiksi hiihtämään pysty. Syynä voi olla erilaisia syitä, esim. sairaus, hankaluus päästä ”urheilupaikoille” ja taloudellisesta tilanteesta johtuen ei ole mahdollista hankkia tarvittavia liikuntavälineitä.

Kysyisinkin, onko liikunta-, kulttuuri-, kirjasto- ja tekninen toimi kehitellyt koronan jälkeiseen elämään perustoimintojen lisäksi/tilalle hyvinvointiin liittyvää, joka olisi tarkoitettu kaikille kuntalaisille ja kesäkangasniemeläisille, jota voisi heikkokuntoisemmatkin ja ikäihmiset harrastaa? Lapsetkin saisivat olla mukana...

Tulevana kesänä voisi eripuolille kirkonkylää ja kyliä järjestää lyhytaikaista kevyttä liikuntaa ja kävelylenkkejä, esittää ikäihmisiä kiinnostavia elokuvia sekä vanhoja filmejä Kangasniemen tapahtumista Kangasniemi salissa ja makkaranpaistoa Pirtin puistossa ja laavuilla. Sopiviin paikkoihin voisi hankkia Kangasniemi-logolla varustettuja telttakatoksia ja istuimia, jotta liialta auringolta ja sateelta suojassa voisi istuskella, pelata vaikka korttia ja nauttia kesästä. Elävää musiikkiakin voisi olla kuultavana useammin. Tansseihin ja kylätapahtumiin voisi olla kuljetukset.

Tekniselle osastolle terveisiä: olisiko mahdollista hankkia uudet kukkaruukut koko kirkonkylän alueelle ja hankkia niihin komeat koko kesän kukkivat kukat?

Mielestäni työntekijöiden on nyt jalkauduttava ja tultava näkyviksi jollain tavoin. On uudistuttava ja huomioitava kaikki ikäryhmät. Ihmiset tarvitsevat virkistystä ja yhteisöllisyyttä. Ulkona välimatkat voidaan pitää, vaikka rajoituksia olisikin voimassa. Korona rahaa on kunnille Marinin hallitus lähettänyt, pienen osan siitä voisi käyttää hyvinvoinnin tukemiseen.

Entäs jos lomalaiset ja kesäasukkaat kehuisivat meidän kesäämme ympäri Suomea? Ottaako kukaan koppia edes yhdestä esimerkistä?

Kuitenkin: pidetään välimatkat ja maskia sekä pestään käsiä saippualla.

Kunnanvaltuuston

1. varapuheenjohtaja

kuntavaaliehdokas SDP